Šokantnim plakatom policija sprečava smrt mladih na cestama

CENTAR za socijalnu skrb iz Vinkovaca i policajci iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske započeli su provedbu projekta "Srce na cesti" kojim žele povećati odgovornost i kulturu mladih u prometu.

Iz Policijske uprave ističu kako su ozljede u prometnim nesrećama vodeći uzrok smrti i invaliditeta djece i mladih u svijetu, a u Hrvatskoj su prometne nesreće jedan od važnijih javnozdravstvenih problema te jedan od vodećih uzroka smrtnosti djece i mladih. Ova akcija usmjerena je prema mladima u dobi od 16 do 18 godina koji su već počinili prometne prekršaje.

Prekršitelji na edukaciju

Oni i njihovi roditelji bit će pozvani u Centar za socijalnu skrb kako bi odslušali predavanje o posljedicama rizičnog i devijantnog ponašanja u prometu. Mladi prekršitelji proći će kroz niz radionica gdje im se objašnjava primjena zakona te prikazuju crne statistike s naših prometnica.

"Poznato je da su mladi vozači, zbog neiskustva, potrebe za dokazivanjem i manjka odgovornosti, najugroženiji i svakako najopasniji sudionici u prometu te svojim ponašanjem dovode u rizik sebe, ali i ostale sudionike u prometu. Većina mladih u dobi od 16 do 18 godina prometni prekršaj napravi na mopedu ili motociklu, a najčešći prekršaji su vožnja bez zaštitne kacige te upravljanje mopedom ili motociklom prije stjecanja prava na upravljanje", stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Iz te policijske uprave podržavaju akciju vinkovačkog Centra za socijalnu skrb te su uvjereni kako će ona polučiti rezultate.

Pročitajte više