Šokantno otkriće: Policija ignorirala zahtjev za otkupninu Maddie McCann

NOVO šokantno otkriće u slučaju otmice malene Madeleine McCann, u kojem je otkriveno kako je policija u istrazi napravila još jedan katastrofalan propust, izronilo je na vidjelo.

Naime, tijekom istrage i potrage za nestalom djevojčicom, zahtjev nepoznatog muškarca za otkupninom od jedan milijun funti, u razmjenu za život male tada četverogodišnje Maddie, policija je jednostavno ignorirala, piše Daily Star.

Taj je muškarac nazvao člana osoblja Ocean Club odmarališta u portugalskom gradu Praia da Luz, gdje su McCannovi bili na ljetnom odmoru. Da stvar bude još gora, u glasovnoj poruci ostavljenoj tom djelatniku, čije se glas djeteta koje govori na engleskom jeziku u pozadini.

Roditelji bez komentara

Sve što je policija napravila, bilo je da su pratili buduće pozive na taj mobitel, no nepoznati muškarac više nikad nije nazvao. Ova nevjerojatna informacija u javnost je izašla jučer, kao dio novog izvješća kriminologa Marka Williamsa-Thomasa, bivšeg britanskog detektiva koji je radio na slučaju nestanka djevojčice od samog početka, 3. svibnja 2007. godine.

Dodao je kako vjeruje da je Maddie oteta odmah nakon što se probudila u apartmanu i krenula potražiti roditelje, ali njegovo izvješće ima i tužan zaključak, a taj je kako je nesretno dijete već odavno mrtvo. Svoje izvješće poslao je i roditeljima djevojčice, 41-godišnjoj Kate i 40-godišnjem Gerryju McCannu, no oni su ga odbili komentirati.

B.V.
Foto: AFP (Arhiva)

Pročitajte više