S.O.S. za Hrvatsku: Pogledajte performans kojim su prosvjednici pozvali Vladu na ostavku

NA TRGU bana Jelačića u 18 sati održao se još jedan u nizu mirnih protuvladinih prosvjeda. Na stranicama Facebook grupe Veliki prosvjed za rušenje Vlade organizatori su pozvali sve građane da se "naoružaju dobrom voljom i osmijehom" i dođu na centralni zagrebački trg.


Ipak, bio je to najkraći i uvjerljivo najmanje posjećeni prosvjed do sada koji je završio 45 minuta nakon početka.

30-ak okupljnih prosvjednika svojim su tijelima na centralnom zagrebačkom trgu ispisali poruku HDZ-ovoj Vladi pozivajući je na ostavku i hitno raspisivanje izbora. Malobrojni prosvjednici uspjeli su ispisati riječi "S.O.S.", "izbori", "ostavka" i "odmah". Nakon prosvjednog performansa nije uslijedio i uobičajeni prosvjedni marš.

Podsjetimo, na posljednjem u nizu prosvjeda okupilo se oko tisuću prosvjednika. Tom su prilikom "posjetili", već tradicionalno, HDZ, zatim HAC, HŽ, dvije državne tvrtke koje su "brendirale" korupciju i zamračile stotine milijuna kuna kojima su se mogle graditi škole, vrtići i bolnice.

Glavna meta prosvjeda, uz korumpirane državne tvrtke, bio je resorni ministar Božidar Kalmeta, čiju "zapovjednu odgovornost" sve manje spominje i oporba, pa je ljekovito da su ih na to podsjetili građani u povorci.

Pročitajte više