Spar kupio 47 tisuća kvadrata zemljišta od Varteksa

Ilustracija: Marko Jurinec/Pixsell

VARTEKS d.d. potpisao je s trgovačkim lancem Spar ugovor o prodaji dijela neaktivne imovine, 47.250 m2 građevinskog zemljišta, priopćili su iz Varteksa.

"Postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u poslovnim knjigama kompanije. Potpis ugovora o kupoprodaji Varteksu će omogućiti stabilizaciju poslovanja po pitanju likvidnosti", dodali su.

"Ugovor o prodaji dijela neaktivnih nekretnina omogućuje nam povećanje likvidnosti, a prioritet je, naravno, isplata plaća, kao i nabavka sirovina, kako bismo povećali kapacitet proizvodnje. Zahvaljujemo Sparu na zaključenju ugovora, kao i svim institucijama, gradskim, županijskim i državnim i svima drugima koji nam pružaju podršku u prevladavanju izazova i stvaranju pretpostavki za dugoročno održivo poslovanje. Ipak, najveću zahvalu upućujemo radnicima, koji svojim predanim radom, strpljenjem i razumijevanjem podržavaju realizaciju zajedničke vizije Varteksa kao jakog regionalnog modnog brenda i predvodnika u izvozu tekstila", kazao je predsjednik Uprave Tomislav Babić.

"Opseg posla za inozemne partnere je smanjen zbog globalnog pada prodaje u pandemijskim uvjetima, što je utjecalo na pad zaposlenosti proizvodnih kapaciteta. Istodobno, na domaćem tržištu Varteksu prodaja vlastitih proizvoda kontinuirano raste, što potvrđuje da dugoročna perspektiva kompanije nije ugrožena", poručuju iz Varteksa.

"Varteks je u posljednje tri godine, nakon dobivanja nove vlasničke strukture, ponovno ojačao svoju tržišnu poziciju i ima jasan plan rasta i daljnjeg razvoja poslovanja. Prodajom neaktivnih nekretnina riješit ćemo dio dugova iz prošlosti, racionalizirati i modernizirati poslovanje te istodobno omogućiti revitalizaciju dijela Varaždina u kojem su smješteni naši pogoni. Ulažemo maksimalne napore kako bismo očuvali zaposlenost", poručio je Babić.

Pročitajte više