18 sati spašavali slovenskog speleologa sa 150 metara dubine. Upao je u špilju

Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta Ilustracija: Profimedia

Nakon 18 sati akcije, spašen je speleolog koji je u Sloveniji prilikom spuštanja u špilju pao i ostao ozlijeđen ležati na dubini od 150 metara.

Speleolog je u špilju na Jelenovom brdu na području Gotenice upao jučer poslijepodne. Završio je s ozljedama rebara i zgloba, ali izvan životne opasnosti.

Vrlo brzo je krenula akcija spašavanja, a spasioci su se po mrklom mraku počeli spuštati u mračniju unutrašnjost špilje u brdu. Jedini izvor svjetla koji su imali bile su njihove svjetiljke, piše 24ur. Silazak nije bio nimalo lagan jer su se spasioci morali provlačiti kroz uska grla špilje, a put su krčili čekićima i bušilicama.

Do jutra ga izvukli na površinu

Iako su spasilačke ekipe već tijekom noći stigle do unesrećenog speleologa, do jutra ga nisu uspjele izvući na površinu zemlje. Čovjek je pri padu ozlijedio rebra i lakat, a povremeno mu je i bilo zlo pa su spasioci čekali da ga podignu.

Spasioci su čak bili razmišljali i o potkopavanju pojedinih uskih otvora špilje kako bi speleologa mogli izvući do površini uz pomoć nosila, piše 24ur.

Pročitajte više