Specijalci zbog baklje priveli Dinamovog navijača: "Di vam je Zagorec, mater vam jebem?"

MAMIĆEV striptiz na aerodromu ove je godine izostao (između ostalog i zato što je izvršni potpredsjednik nestao u akciji negdje između Praga i Zagreba), ali su se za prijeko potrebnu dozu balkanštine na večerašnjem dočeku pobrinuli revni čuvari reda i mira u Lijepoj našoj. Hrvatska policija uredno je kordonom odijelila novinare i šačicu najupornijih Dinamovih navijača koji su došli na aerodrom dočekati Modre, ali umjesto slavljeničke atmosfere u dobrom raspoloženju dočekao nas je hladan tuš.

> Više od 300 navijača uhićeno nakon sukoba BBB-a s ultrasima Sparte

Dvadesetak Dinamovih navijača pjesmom je pozdravljalo svoje miljenike i žicalo dresove i majice (koje su im poneki igrači velikodušno udijelili), ali pravo je "narodno veselje" uslijedilo tek nakon što je klupski bus napustio Pleso. Jedan od navijača, ponesen euforijom zbog nove Dinamove jeseni (a vjerojatno i ponekom pivom previše) skinuo je majicu, izvadio baklju i ponosno je zapalio iznad glave pjevajući Dinamu u čast. Prisutni specijalci koji su do tada Dinamovce revno čuvali od prijetnje potencijalno opasnih novinara do zuba naoružanih diktafonima i fotoaparatima mirno su, skrštenih ruku, promatrali bakljadu. Dok se baklja nije ugasila. Da bi se zatim, u sprintu kakvog se ni Usain Bolt ne bi posramio, zatrčali za izgrednikom koji se dao u bijeg prema obližnjem parku vičući: "Pa ne! Zašto? Nemojte!" Molbe nisu pomogle, specijalci su ga, u pratnji policijskih pasa, uhvatili nakon nekoliko desetaka pretrčanih metara, bacili ga na pod i grubo ga stavili u lisice.

Policajac odgurnuo fotografa koji je snimao primjenu "sredstava prisile"

Sve je to kroz objektiv svoje kamere pratio Indexov snimatelj koji je, po novinarskom zadatku, bilježio privođenje. Na metar od njega, i još jednog fotoreportera, stajao je policajac sa psom, koji je odgurnuo fotografa. Na primjedbu našeg snimatelja "Alo, novinari! Snimamo, zašto ga lupaš?", odgovor dotičnog policajca nismo dobili, ali njegov kolega nam je nešto kasnije prilično nedvosmisleno poručio: "Samo se čuvajte".

Privedeni i navijači koji su negodovali: Zašto njega, što ne hvatate mafijaše!?

Okupljeni su novinari u čudu promatrali privođenje "opasnog zločinca", a njegovi su se šokirani prijatelji počeli raspravljati s policijom. "Pa di vam je Zagorec, mater vam jebem? Di su vam mafijaši? Nabijem vas na kurac sve!", povikala su dva Dinamova navijača u smjeru policije nakon čega su i sami završili u lisicama. Pa kad već Dinamova ekipa nije bila pretjerano raspoložena za druženje s novinarima, policija se pobrinula da spektakl ni ove godine ne izostane.

Petar Vidov
Foto: Kristijan Horvat

Pročitajte više