Zbog 300 eura ubo turista nožem u prsa na Bačvicama. Dobio tri godine zatvora

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

27-godišnji Valentino J. osuđen je jučer na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva, javlja Dalmatinski portal. Splićanin je u srpnju 2019. godine na Bačvicama ubo nožem u prsa turista iz Francuske nakon što je ukrao novčanik njegovog prijatelja dok su se kupali. 

Sud je procijenio kako je Valentino prekoračio granice nužne obrane. Vidjevši što je okrivljenik napravio, Francuzi su potrčali za njim i sustigli ga. Jedan ga je udario šakom, a drugi glavom u glavu. Valentino je radi odbijanja daljnjeg napada i zadržavanja ukradenih stvari zadao Francuzu ubodno-reznu ranu prsnog koša duljine dva i pol centimetra.

Otprije poznat policiji

Francuz je prevezen u KBC Split, gdje mu je život spašen hitnom liječničkom intervencijom. Kasnije se utvrdilo da je Valentino Francuza izbo zbog 300 eura. Pobjegao je, no policija ga je pronašla i uhitila. Identificirali su ga po tetovažama. 

Valentinu je ovo bilo ponovljeno suđenje. Za razbojničku krađu je prethodno pravomoćno osuđen na tri godine zatvora pa mu je jučer izrečena jedinstvena kazna od 4 godine i 11 mjeseci. Kaznu od tri godine zatvora već je izdržao dok je boravio u pritvoru. 

Izrečena mu je i sigurnosna mjera obaveznog liječenja ovisnosti o drogi, a produljena je i mjera opreza redovitog javljanja policiji. Inače, Valentino je i prije ovog kaznenog djela bio poznat policiji. Odslužio je 10 mjeseci zbog napada na policajca, a prekršajno je kažnjavan zbog narušavanja javnog reda i mira, nasilja u obitelji i droge.

Pročitajte više