Split: Dvojica teško ranjena prilikom oružane pljačke Splitske banke

POSLOVNICA Splitske banke jutros u 8,45 sati na Sučidru bila je poprište pokušaja pljačke u kojoj su dvojica ljudi teško ranjena iz vatrenog oružja, potvrdio je Hini glasnogovornik splitsko-dalmatinske policije Leo Tauber.

Djelatnici specijalnih postrojbi Policijske uprave splitskodalmatinske uhitili su jednog od trojice napadača koji su jutros opljačkali poslovnicu Splitske banke na tržnici u Sućidru, te su pronašli dio opljačkanog novca, potvrdio je istražni sudac Petar Ojdanić koji je obavio očevid.

Trojica maskiranih pljačkaša jutros su napala djelatnika ´Splitske banke´ i zaštitara iz zaštitarske službe ´Tigar´ koji su iz trezora Centralne banke dovezli novac u poslovnicu. Na putu od automobila do poslovnice njih su trojica pucala prema dvojici djelatnika, te su zaštitara Zvonimira Zekana (26) ranili u predjelu prsnog koša, trbuha, obje potoljenice i stražnjice, dok je djelatnik Ante Tičinović (42), koji je nosio vreću s novcem, ranjen u predjelu lijevog koljena. Obojica su operirana i izvan su životne opasnosti.

Policija je nedaleko od mjesta događaja pronašla zelenu maskirnu kapu za koju se pretpostavlja da je pripadala jednom od napadača te će ona biti poslana na vještačenje. Nedaleko od osnovne škole na Sućidru policija je pronašla i zeleni ´mercedes´ kojim su počinitelji pobjegli s mjesta nesreće. Prema podacima policije, počinitelji su otuđili 500 tisuća kuna novca namijenjenog dnevnom platnom prometu poslovnice.

Splitska je banka u priopćenju objavljenom rano poslijepodne izvijestila, uz ostalo, da je u toj pljački tijekom opskrbe novcem Splitske banke na Sućidru ukradena torba s novcem u protuvrijednosti oko 80.000 eura.

Pročitajte više