SPLIT: OTVOREN JESENSKI BOOK FEST 2003.

U Dioklecijanovim podrumima u Splitu danas je otvoren jesenski sajam knjiga BOOK FEST 2003. na kojemu se predstavlja stotinjak hrvatskih nakladnika s više od 20 tisuća knjiga i pet tisuća naslova.

Sajam je priredila splitska izdavačka kuća "Marjan tisak" i to je nakon ljetnog sajma u svibnju drugi Book fest u istoj godini, što i jest nakana priređivača da Splitu podari dva tako velika događaja.

Zanimljivost i posebna privlačnost sajma je, kaže voditeljica Book festa 2003. Denisa Tošić, ne samo to što će biti predstavljene nove knjige izdane ljetos i u početku jeseni nego i knjige trenutačno u svijetu i u nas najčitanijih pisaca. Izložena su djela raznovrsnih tema, od vrlo popularne alternative, uvijek tražene beletristike, ali i znanstvene fantastike, informatike, sociologije, filozofije, psihologije, umjetnosti, povijesti i publicistike. Nije izostala ni ponuda za najmlađe čitatelje koji mogu odabrati poneki naslov dječje knjige, školske lektire ili pak slikovnicu i bojanku.

Book fest je, po riječima organizatora, zamišljen kao najveći sajam knjiga u Dalmaciji, po uzoru na zagrebački Interliber, sa željom da postane tradicionalna kulturna priredba koja je nedostajala Splitu.

(Hina) dstr vkn

Pročitajte više