Split: Pljačkaši banke još u bijegu

POLICIJA traga za dvojicom od trojice pljačkaša poslovnice Splitske banke na Sućidaru u Splitu, koji su jučer vatrenim oružjem ranili zaštitara i djelatnika u banci, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornik splitskodalmatinske Policijske uprave Leon Tauber.

Tauber je rekao da je policija radi kriminalističke obrade od istražnog suca zatražila još 24 sata da ispita jučer uhićenog Antu A. (1977.) iz okolice Trogira, koji je svojim zelenim ´mercedesom´ kao vozač sudjelovao u pljački banke.

Sinoć su trojica građana u blizini osnovne škole na Sućidaru pronašla dva pištolja marke ´magnum´ i ´scorpion´ te ih predali policiji. Kako je rečeno, iz tih pištolja pucano je na djelatnika splitske banke i zaštitara, a pištolj pronađen u zelenom ´mercedesu´ nije bio upotrijebljen u oružanoj pljački.

Jučer u jutro oko 8,45 sati Ante Tičinović (42) i Zvonimir Zekan (26), obojica iz Splita, iz Centralne banke dovezli su novac namijenjen dnevnom platnom prometu poslovnice u Sućidaru. Na putu od automobila do poslovnice s leđa su ih napala dvojica maskiranih napadača koji su odmah pucali te zatim pobjegli s vrećom u kojoj je bio novac.

Tauber je kazao da je vreća s novcem pronađena u športskoj torbi u natkrivenom i neosvijetljenom prostoru zgrade na Sućidaru gdje stanari povremeno odlažu smeće, ali je vrlo rijetko u uporabi. Nedaleko te torbe pronađena je i alarmna torba u kojoj se prevozi novac. U pronađenoj vreći nalazio se sav ukraden novac - 400 tisuća kuna, 30 tisuća eura i 34 tisuće madžarskih forinta.

Neslužbeni novinarski podatak da policija za pljačkašima traga na Čiovu Tauber nije potvrdio.

Pročitajte više