Split: Predstavila se koalicija stranaka HP-a, HDD-a i KSU-a

U SPLITU se danas predstavila koalicija stranaka Hrvatskih proljećara (HP), Hrvatskoga dalmatinskog doma (HDD) i Kršćanske socijalne unije (KSU), koji zajedno izlaze na lokalne izbore 15. svibnja.

Na konferenciji za novinare o izbornom su programu govorili nositelji liste za Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije i za splitsko Gradsko vijeće predsjednik Hrvatskih proljećara Goran Dodig i Mate Dabro iz iste stranke te njihovi koalicijski partneri.

S Hrvatskim dalmatinskim domom i Kršćanskom socijalnom unijom sposobni smo odgovoriti na društvene izazove, rekao je Dodig, istaknuvši da su lokalni izbori bitni i da utječu na cijelu državu i vrh vlasti.

Dodig je ustvrdio da su na njihovoj koalicijskoj listi stručnjaci sposobni ostvariti program razvoja Županije.

Nositelj gradske liste Mate Dabro istaknuo je da ta koalicija, za razliku od drugih, do sada nije sudjelovala u vlasti i nije se, kako je rekao, "isprljala". Mi nudimo, kazao je, nov način upravljanja gradom, u kojem valja zaustaviti kaos i omogućiti mu status velikog grada.

I predsjednici HDD-a i KSU-a Gordan Sladojev i Ante Pribudić istaknuli su da su njihovi kandidati čestiti i stručni te da u svojem programu njeguju etičke vrjednote društva koje, kako su rekli, u cjelini nazaduje.

Pročitajte više