Split: Prekinuta blokada Diokoma

RADNICI Diokoma, njih 30-ak od 160 s kojima nije produžen ugovor o radu jer su tehnološki višak, danas su nakon intervencije policije prekinuli jučer započetu blokadu glavnog ulaza u zgradu Diokoma.

Odmah nakon prekida prosvjeda radnike je sa sindikalnim čelnicima u poglavarstvu grada primio zamjenik gradonačelnika Željko Sikirica koji im je obećao pomoć grada i posredovanje u rješavanju njihovih problema. Dopredsjednik HUS-a Ozren Matijašević, koji je bio s radnicima, rekao je kako je uvjeren da grad može pomoći, ne samo kao posrednik u dogovorima s Vladom, odnosno resornim ministarstvima, nego i pronalaženjem posla za radnike od kojih su velika većina hrvatski branitelji. Grad Split, kazao je Matijašević, može potaknuti i financirati dokvalifikacije za poslove koji se traže, ali i posredovati kod poduzeća da te radnike zaposle.

Radnici su jučer blokirali ulaze u Diokom ogorčeni što nisu dobili otpremnine, a ostali su bez posla. Diokom je nedavno gotovo u cijelosti kupio splitski poduzetnik Željko Kerum, koji se obvezao o preuzimanju 760 radnika Diokoma s kojima je ugovor o radu produžen, dok ostalima, prema kojima Kerum nema obvezu, ugovor nije produžen.

Pročitajte više