Split: Pukovnik Maglov ponovno zatečen s drogom

ŽELJKO MAGLOV (1960.), umirovljeni pukovnik i bivši zapovjednik 73. bojne Vojne policije HV-a, ponovno je zatečen s drogom nakon što je 15. svibnja nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog posjedovanja droge.

S 0,4 grama heroina u pepeljari i 2,2 grama marihuane u prtljažniku zatečen je jučer u 16,45 sati na graničnom prijelazu s BiH Kamenskom pri redovitu pregledu vozila u kojemu se nalazio i 47-godišnji J. Č. iz Sinja.

Obojica su sprovedena u Policijsku postaju u Sinju gdje je utvrđeno da droga pripada Maglovu, pa je J. Č. pušten.

Obavljena je i pretraga Maglovljeva stana, no droga nije pronađena, ali mu je oduzet pištolj s posvetom ministra obrane, izvijestila je danas policija. Sproveden je istražnom sucu s kaznenom prijavom za posjedovanje droge. Nije mu određen pritvor.

Maglov je bio optužen za preprodaju i posjedovanje heroina nakon uhićenja 21. siječnja ove godine u Splitu kad ga je policija zatekla u osobnom automobilu "peugeotu" s oko 100 grama heroina. Nepravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora samo za posjedovanje droge uz obveznu mjeru liječenja od ovisnosti.

Bio je na slobodi jer je pušten do pravomoćnosti presude na koju su se žalili i Državno odvjetništvo, jer nije uspjelo dokazati preprodaju, i njegova obrana, nezadovoljna tvrdnjom o količini droge u presudi.

To je Maglovu, inače, druga presuda zbog droge. Prije tri godine u splitskom predjelu Trsteniku zatečen je s dva paketića heroina i nešto heptanona, zbog čega je osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana.

Maglov je poznat i kao svjedok u suđenju osmorici bivših pripadnika 72. bojne Vojne policije u "slučaju Lora". Također je sredinom 1999. na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog šverca automobila i šećera iz Neuma sve pod "zaštitom" odore Hrvatske vojske, odnosno 73. bojne VP-a kojoj je bio zapovjednik. Vrhovni sud još nije potvrdio pravomoćnost presude.



Pročitajte više