Splitska novinarka tvrdi da joj je HTV ukrao koncept za talk show "Maja"

SPLITSKA novinarka Draženka Franjić tvrdi kako joj je HTV ukrao cjelokupnu koncepciju showa, čiju je pilot emisiju ona još 2003. godine predala tadašnjem uredniku Sportsko-zabavnog programa HTV-a Damiru Matkoviću, te na porti ostavila primjerak za glavnu urednicu Jasnu Burić.

Nacional piše kako je emisija Draženke Franjić na HTV-u bila prihvaćena, te da je novinarka dobila odgovor kako će se uskoro krenuti u realizaciju projekta.

No, nakon smjena na HTV-u pregovori između HTV-a i novinare utihnuli su, a zatim je HTV najavio novi talk show pod imenom "Maja", autorice i voditeljice Maje Vučić, pjevačice grupe Divas.

Prema dopisu kojeg je HTV-u poslao odvjetnički ured Nade Šćekić, odvjetnice Draženke Franjić, koncept showa "Maja" nevjerojatno vjerno slijedi koncepciju pilot uratka koji je splitska novinarka ponudila HTV-u.

U HTV-u su odgovorili na dopis rekavši kako Kolegij HTV-a nije prihvatio njezin prijedlog emisije, te da je show "Maja" rađen prema ideji same Maje Vučić i scenariju njenog dečka Igora Hajdarhodžića.

Nadalje, piše Nacional, HTV je autorska prava za emisiju "Maja" stekao od trgovačkog društva Gyros d.o.o. koje je ugovorom preuzelo na sebe svaki eventualni zahtjev od trećih osoba po pitanu autorskih prava.

HTV dalje tvrdi kako je koncept emisije Maja već korišten na HTV-u i poznat je u televizijskoj produkciji u cijelom svijetu, pa ne može biti predmet autorsko-pravne zaštite.

Odvjetnica Šćekić potvrdila je za Nacional da je 11. listopada HTV-u i tvrtki Gyros d.o.o. poslana opomena pred utuženje nakon koje slijedi tužba.

Pročitajte više