Splitska vijećnica Milica Cipci optužena da je prejeftino prodala Dalmin hotel Jozi Milaviću

SPLITSKA gradska vijećnica Milica Cipci optužena je za poticanje na sklapanje štetnog ugovora, čime je Dalma oštećena za 12 milijuna kuna. U pitanju je prodaja Dalminog hotela u Ruskamenu kod Omiša. Kupio ga je Jozo Milavić, vlasnik Studenca. Cipci tvrdi da je kupac preuzeo obavezu plaćanja dugova hotela u visini od 41 milijun kuna, a to sudski vještak, na čijem je nalazu Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, temeljilo optužnicu - nije uzeo u obzir.

Cipci Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti da je poticala direktora Dalme Boru Malinića na sklapanje štetnog ugovora. Sedamdeset posto udjela hotela prodali su Milaviću za 16 milijuna kuna, dok je vještak vrijednost procijenio na 28 milijuna kuna. Cijeli posao, navodi se u optužnici, obavljen je bez znanja Nadzornog odbora, u kojem inače Cipci zastupa male dioničare.

"Branila sam interese malih dioničara"

"To je pakiranje. Pa kako ja mogu nekoga siliti da potpiše neki ugovor. Ja sam branila interese malih dioničara, i ako radi toga trebam u zatvoru, neka. Nama je kupac sve isplatio i tu nitko apsolutno nije oštećen. Suludo je govoriti da Nadzorni odbor nije znao. Znao je. Druga je priča 41 milijuna kuna obaveza koje je kupac trebao podmiriti. Ja sam na to već upozorila, u veljači sam javno zatražila da mi se odgovori gdje je taj novac", izjavila je za Index Milica Cipci.

Kako će optužena u Gradsko vijeće?

U svoje iskrene i dobre namjere nimalo ne sumnja, no žalosti je nepovjerenje tijela progona.

"Ja sam sve objasnila, no očito je trebalo napraviti pritisak na mene kako bi odustala od zaštite interesa malih dioničara. No, ja se neću predati", kaže Cipci, koja je u gradsko vijeće ušla na listi SDP-a i HNS-a.

Vrlo brzo je pokazala svoju ćud. Kada je bilo najpresudnije spašavala je Keruma, premda mu je u mnogim situacijama okrenula leđa. Jednu penzionersku stranku zamijenila je drugom, a sad je stigla i optužnica.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se postaviti Kerum, Nevenka, ali i oporba u gradskom vijeću. Hoće li tražiti suspenziju za vijećnicu pod kaznenim progonom? Kerumu Cipci treba kao ozeblom sunce. Za pretpostaviti je da će se za nju boriti rukama i nogama.

Pročitajte više