Splitska župa objavila da je ženu ubila booster doza. Sad kažu da su hakirani

Screenshot: Facebook

ŽUPA svetog Križa iz splitskog Varoša, koja je u objavi na svojoj Facebook stranica povezala smrt tridesetčetverogodišnje medicinske sestre s trećom dozom cjepiva, sada tvrdi da joj je stranica hakirana. "Isprike na objavi o uzroku smrti pok... Objava je hakirana. Molimo da prijavite stranicu i prestanete je pratiti. Admin", stoji u zadnjoj objavi. Na mjestu gdje smo napisali tri točke Župa je objavila pokojničino ime.

Župna stranica i ranije bila rasadnik antivakserske misli

U ranijoj objavi na župnoj stranici, uz pokojničinu osmrtnicu, stajalo je: "Učinila je 'malu gestu ljubavi' primivši booster dozu nakon koje se ubrzo srušila od ugrušaka u mozgu. Pokoj vječni daruj joj Gospodine. Iskrena sućut obitelji." Ta je objava izbrisana.

Nismo doznali tko je hakirao župnu Facebook stranicu, no prisjetili smo se da je i nedavno bila pravi mali rasadnik antivakserske misli. Baš prije dva mjeseca pisali smo kako se na njoj, uz ostalo, moglo pročitati: "Ne samo Singapur, već svugdije po svijetu, tako i u Hrvatskoj - sve je veći broj cijepljenih zaraženo virusom. Cijepivo nije medicinska sigurnost, već politička propusnica." Pa ovo: "Sad kada se pomakne sat korona će napadati sat ranije ili ostaje isto?"

I jedna malo duža objava, a u istom duhu: "Radi se o milijunima i milijunima diljem svijeta koji protestiraju u ime BOGA I PRAVDE protiv lažne i inscenirane diktature covid19 oblika gripe, virusa koji postoji već dugi niz godina kroz razne varijante i sojeve, i koji nikad nece biti svladan ili iskorjenjen. Ovo je najveća IRONIJA I MANIPULACIJA ljudskim mozgovima i osjećajima, da bi se postiglo ono što moćnici žele: SVEOPĆA KONTROLA LJUDI PREKO SUSTAVA ZA PRAĆENJE (...) Vijesti su na žalost izvor manipulacije i pranja mozga. Moćnicima je u interesu da smo informirani onim što oni žele - to znači - dezinformirani; političke tajne se ne govore na medijima, već se paščadi bacaju kosti."

Na župnim stranicama željeli da se okupi što više vjernika bez maske

Imali su i želja: "Želimo od svega srca da se na Veliku Gospu u Sinju okupi više od 100.000 hodočasnika bez maski." Kad smo nazvali mladog župnika Mihaela Jelavića Jurišića, rekao je da se drži isključivo stavova Katoličke crkve, a na primjedbe da poziva na ignoriranje epidemioloških mjera odgovorio je: "Kome smeta, neka ne prati stranicu."

Ipak, kasnije su neke objave misteriozno nestale. Bit će da im je stranica bila hakirana. 

>> Svećenik širi antivakserstvo na župnoj stranici: "Kome smeta, nek ne prati!"

Antivakserski portali i društvene mreže proteklih su sati dijelili objavu iz koje proizilazi da je tridesetčetverogodišnja medicinska sestra iz Kliničkog bolničkog centra Split preminula nakon što je primila booster dozu cjepiva protiv covida-19. Navodno se nedugo nakon cijepljenja srušila, a potom su joj u bolnici dijagnosticirani ugrušci u mozgu i arteriji.

No, Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a, to je negirao: "Prema onoj analizi koju smo mi dosad napravili, ne postoji povezanost. Ta osoba je preminula, ali ne možemo je dovesti u vezu s cijepljenjem."

>> Priča se da je medicinska sestra iz Splita umrla nakon 3. doze: "Ne postoji veza"

Pročitajte više

 

Pročitajte više