Splitski desničari kažu da su u kontaktu s Fejsom, tvrde da će blokirati objave o Titu

Foto:Gulliver Getty/Facebook

SPLITSKA udruga Urbana desnica na svojoj je Facebook stranici otkrila plan u koji, kako se čini, ozbiljno vjeruju.


Ova desničarska skupina opisala je razvoj svoje akcije pod nazivom Facebook lustracija.

Naime, smeta im Tito. I odlučili su se okoristiti popularnom društvenom mrežom u borbi protiv omraženog neprijatelja.

U izravnom kontaktu s Facebook administracijom


Kako kažu, posljednjih nekoliko dana su u "izravnom kontaktu sa facebook administracijom u Londonu, mailom i telefonski".

"Radi se o našoj opširnoj prijavi koju smo mailom poslali facebook administraciji, te priložili pregršt dokumenata, članaka svjetskih medija, dokumentarni film o ubojstvima u Titovo ime, titlovan na engleski itd", pojašnjavaju dalje svoj precizni plan.

U drugom dijelu objave hvale se uspjehom svoje akcije.

"Dobili smo pozitivan odgovor od strane administratora, njihovu zahvalu i uskoro će jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća biti uvršten u Facebook algoritam kao govor mržnje, te će svi sadržaji u kojima se veliča Tito ili Jugoslavija biti automatski brisani, a njihovi promotori blokirani od strane Facebook administracije", sretni objavljuju.

Facebook lustracija

"Neke stranice već su uklonjene od strane Facebooka, a priložili smo ih u mailu. Kada dobijemo i službenu potvrdu na mail o uvrštenju u algoritam, obavijestit ćemo vas. Tad će svaka vaša prijava na sadržaj u kojima se veliča zločinački režim ili Tito na facebooku, biti automatski obrisan", navode daljnje razmjere svoje operacije.

"Tik, tak, tik, tak... #FacebookLustracija", zadovoljno završavaju svoju objavu.


Oduševljeni komentari

Naravno, ovih nekoliko bajkovitih rečenica izazvalo je salvu oduševljenja u poslovično nepismenim komentarima.

"Virujem ute zemljo moja Hrvatska", kaže stanoviti Ante.

"BOG BLAGOSLOVIO DESNICU I ONI KOJI SE BORE DA ISTINA DODJE NA SUNCE,A LIVICI -DAJ BOZE OBRATI IH DA PRIZNAJU GRIJE SVOJIH OTACA,DIDOVA I DA TRAZE OPROST OD HRVATA-ICA U DOMOVINI I UUUUUUUUUUUUU ISELJENISTVUUUUU.SAMO NAPRID UZ BOZIJU POMOC!!!!!ZA OBITELJ,DOM,DOMOVINU I U BOJ ZA HRVATS. NAROD SVOJ UVIK SPREMAN!!!!!!!", uzbuđen je Sebastian koji ima HOS-ov grb kao sliku profila.

"Svaka čast čim prije to bolje još moramo oko sebe tim monstrumima začepiti gubice", upozorava Damir koji također ima HOS-ov grb na profilu, dok jedan Ilija iz Vinkovaca velikodušno poziva: "Ako dođete u Vukovar JAVITE SE,častim s rakijom za ovu divnu vijest!"

 

Pročitajte više