Splitski Ekonomski fakultet dobio softver za upravljanje performansama

STUDENTI Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu od danas imaju mogućnost raditi i stjecati znanje i vještine na rješenjima Corporate Planner i Strategic Planner, naprednim softverskim alatima za strateško i operativno poslovno planiranje njemačke tvrtke Corporate Planning. Rješenje je Ekonomskom fakultetu donirala tvrtka IN2, vodeći hrvatski isporučitelj integralnih poslovnih aplikacija i regionalni zastupnik njemačke tvrtke. IN2 je donaciju vrijednu 470 tisuća kuna dodijelila putem partnera, tvrtke Enodis.

"Ideja donacije proizašla je iz želje jačeg uključivanja u podupiranje razvoja akademske zajednice i pružanju studentima prilike za stjecanjem modernih i, prije svega, primjenjivih znanja i vještina. Vjerujem da će Corporate Planning alati omogućiti hrvatskim studentima ravnopravno natjecanje i suradnju s njihovim europskim kolegama,"  izjavio je tijekom predstavljanja Goran Šarić, direktor tvrtke Enodis.

Rješenja tvrtke Corporate Planning koriste se u obrazovne svrhe na više od trideset fakulteta u Europskoj Uniji. Stoga će se iskustvom korištenja doniranih alata hrvatski studenti moći na jednak način nadmetati na tržištu rada kao i njihove europske kolege. Stručnjaci tvrtke IN2 rješenje su predstavili u prostorijama Ekonomskog fakulteta.

Strategic Planner i Corporate Planner su samostalni sustavi koje odlikuje jednostavno upravljanje, s mogućnošću unosa podataka iz bilo kojega drugog sustava. Alate globalno koristi više od 2700 tvrtki te više od sedamnaest tisuća individualnih korisnika.

"Izuzetno nam je drago što je tvrtka IN2 ovom donacijom prepoznala potencijale Ekonomskog fakulteta i otvorila novi prostor razvoja studentima. Corporate Planning rješenja će im pružiti priliku da i prije ulaska na tržište raspolažu znanjima i vještinama nužnima za konkurentnost na tržištu rada," izjavio je prof. dr. sc. Zlatan Reić, dekan Ekonomskog fakulteta.

 Njemačka tvrtka Corporate Planning osnovana je 1989. godine s ciljem izrade specijaliziranih softverskih rješenja za kontroling. Tvrtka ima predstavništva u Austriji, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Pročitajte više