Policija napokon ispitala HDZ-ovca koji poziva na ubijanje aktivista, doznali smo što im je rekao

Foto: Facebook

SPLITSKI HDZ-ovac Hrvoje Marušić pojavio se jučer u policiji u pratnji dva odvjetnika kako bi dao iskaz i tumačenje svojih objava na Facebooku. Neki dan je Inicijativi mladih za ljudska prava poručio da su "stoka yugokomunistička" i da im "treba suditi i onda streljati". Inicijativa je prijeteću poruku ozbiljno shvatila te su protiv Marušića, bivšeg gradskog vijećnika HDZ-a i Liste Velog mista, podnijeli kaznenu prijavu.

>> Istaknuti HDZ-ovac poziva na ubijanje aktivista: "Stoko yugokomunistička, treba vas streljat!"

Marušić pronalazi elemente veleizdaje u objavama Inicijative mladih za ljudska prava

Marušić je trebao prvo biti saslušan u Dubrovniku, no javio se policiji i kazao da će iskaz dati u Splitu. To je i učinio. Kako neslužbeno doznajemo, nije negirao da je napisao spornu objavu. Tvrdi, međutim, da nikome nije prijetio, ali da objave Inicijative mladih za ljudska prava imaju obilježja veleizdaje, za što se u nekim zemljama sudi. Ne misli da bi članove Inicijative trebalo streljati.

Policija je o svemu sastavila posebno izvješće te ga uputila Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Na njima je daljnji korak u postupku. Kako smo izvijestili, protiv Marušića se vode izvidi zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Političku karijeru započeo u HSP-u

Marušić je početkom 90-ih vodio splitski HSP, a prije 12 godina ušao je u Gradsko vijeće Splita kao vijećnik Liste Velog mista. Razišao se s njima i prešao u oporbu. 2013. godine ulazi u HDZ i Gradsko vijeće. Novo vodstvo stranke minoriziralo je Marušića, koji je uoči posljednjih lokalnih izbora solirao i s HČSP-ovcima i Hasanbegovićem dogovarao jačanje desnog boka Andre Krstulovića Opare.

Pročitajte više