Splitski HGSS-ovci sinoć su satima tragali za muškarcem, opisali su detalje akcije

Foto: Hgss

SINOĆ oko 22 sata HGSS je dobio dojavu o 32-godišnjaku koji se zaputio na brdo Kozjak, ali se nije vratio u uobičajeno vrijeme. Sumnju na opasnost koja je zatekla osobu je uvećala činjenica da je kuću napustio sa psom koji se nakon nekog vremena vratio bez vlasnika. Također, iako je šetnju započeo u sumrak, po relativno dobrom vremenu, vrijeme se kroz sat-dva vidno pogoršalo dolaskom jake grmljavine i proloma oblaka. Uza sve to, osoba je svoj mobitel ostavila kući pa je traganje lociranjem mobitela bilo isključeno, piše HGSS na svojim stranicama o detaljima potrage za muškarcem.

"Za pretpostaviti je u ovakvim situacijama nekoliko mogućih scenarija: jedan da se osoba zbog jakog nevremena ili nekog drugog razloga sklonila na sigurno mjesto ili pak da se unesrećila putem te iz tog razloga nije u stanju vratiti se kući. Stoga je potraga krenula tako da se pretraže svi planinarski putevi Kozjaka počevši od mjesta odakle je krenula, ali isto tako provjere sva moguća mjesta za skloniti se, poput niza planinarskih domova, crkvica, skloništa i slično", piše HGSS.

Nakon nekoliko sati traganja po pljusku i grmljavini, nasreću, nestala osoba je pronađena u jednoj od lovačkih čeka sa sjeverne strane Kozjaka, živa i neozlijeđena, te ju je HGSS u prvim uskršnjim satima dopratio kući.

Pročitajte više