Splitski HNS: Kerum se ponaša kao mafijaški kum, uhljebljuje rodbinu i prijatelje u gradsku upravu

"KERUM se ponaša kao mafijaški kum. Uhljebljuje prijatelje i rodbinu. Kad ne zna gdje će sa njima, zaposli ih u gradsku upravu. Normalno, neće kod sebe. Bolje ovako, na naš teret. I što će se onda dogoditi? Gradska uprava postat će najveće poduzeće u Splitu", nije štedio splitskog gradonačelnika Joško Dvornik, donedavni šef splitskog HNS-a.

Kerum odgovoran za kulturnu blamažu s Mucalom

Priča s Mucalom mu je prelila čašu. "Kerum je odgovoran za kulturnu blamažu Splita na razini države. Svi nam se smiju jer gura svog prijatelja Mucala. Što ga nije udomio kod sebe, u svoju tvrtku, nego na mjesto intendanta HNK. Za tu je funkciju Mucalo apsolutno neprikladan. Čovjek prestaje pjevati i sad mu njegov prijatelj Kerum traži posao na račun poreznih obveznika. To je strašno", zgrožen je Dvornik.

Proračun temeljili na mašti?

Novinare je dočekao s podacima o ispunjenju proračuna za prva tri mjeseca. "Situacija je katastrofalna, a Grad nema pravi odgovor. Komunalni doprinos ostvaren je visini od sedam posto, a ne 25 posto, u blagajni je stotinjak milijuna kuna manje od planiranog. Ne čudi ovo, jer je proračun sastavljen vrlo neozbiljno. Primjerice, računalo se i na sto milijuna kuna doprinosa od gradnje tornja uz Spaladium Arenu, a tamo nema ni ozbiljnog investitora. Ne može se tako raditi", kaže Dvornik.

Drži da u Gradu namjerno otežu sa predstavljanjem podataka za prvo polugodište i da se već odavno trebalo ići u rebalans proračuna, jer je sasvim očit veliki nesrazmjer između planiranog i ostvarenog.

Što je Kerum radio u 2010. godini?

Sutra je, inače, sjednica Gradskog vijeća. Kerum će predstaviti izvješće o svom radu u 2010. godini. "Nije ništa radio pa nije imao ništa ni za napisati. To nije izvještaj o radu gradonačelnika, već stručnih službi", komentirao je Dvornik.

Pročitajte više