Splitski "kralj heroina" Edi Ahmeti Mercedesom razbio policijski kombi

EDI AHMETI, član čuvene obitelji Ahmeti sa splitske Kopilice, našao se sinoć ponovno u problemima, nedugo nakon što je izašao iz pritvora u kojeg su ga spremili zbog dilanja heroina u Drnišu.

Sude mu zbog 20 grama heroina

Edija je zaustavila policija na Putu Duja u Splitu oko 19.45 sati. Policajac je parkirao službeni kombi VW Transporter uz Edijev Mercedes. Otvorio je vrata kako bi ga legitimirao, no Ediju se nije dalo čekati. Stisnuo je gas i odvalio vrata na policijskom kombiju. Ipak su ga uhvatili i priveli. Edi, inače, ima prilično problema u prometu, dosad je skupio 60-ak prekršajnih prijava. Privest će ga na Prekršajni sud.

Edi je u Šibeniku bio osuđen na tri godine zatvora zbog 20 grama heroina koji je nađen kod njegovog prijatelja Josipa Soče. Uvažena je, međutim, žalba Edijevog branitelja Tonija Vukičevića. Presuda je ukinuta, Ahmeti pušten na slobodu. Sad mu sude iznova.

Mehdi i Ferdi u zatvoru zbog dilanja, Senad prijeti sucu i udara vatrogasca

Dva brata, Ferdi i Mehdi, već su dulje u pritvoru, sude im kao članovima dilerske organizacije braće Svalina sa splitskih Brda. Terete ih i za bacanje eksploziva pred kafić Mania, vlasnika Mira Pivca, koji je nedavno ponovno nepravomoćno osuđen za 150 grama heroina i 30 grama kokaina. Mehdi dosta teško podnosi pritvor i odvojen život od obitelji pa se par puta i rezao žiletom po rukama.

Problema je bilo i s najmlađim bratom Senadom. Uzrujan što mu sudac Stanko Grbavac ne dopušta posjet braći u pritvoru, priprijetio mu je u njegovom uredu. Prošlo ljeto još je gore prošao vatrogasac JVP Split. Ahmetijevi su vatrogascima zapriječili put kako bi ih natjerali da obrane njihove barake od požara. Došlo je do prepirke, vatrogasac je dobio šakom u glavu. 

Pročitajte više