Splitski neurolog: Pilot je najzaslužniji što posljedice nisu bile puno teže

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL, HVZ

SPORTSKI zrakoplov marke Cessna jutros je pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču. U njemu su bile tri osobe, sve su preživjele. Prema procjeni vatrogasaca nitko nije teže ozlijeđen.

Vlatko Ledenko, pročelnik zavoda za neurokirurgiju u KBC-u Split, objavio je u kakvom su stanju ozlijeđeni u padu Cessne.

"Primili smo troje pacijenata s Brača. Sve troje su stranci. Došli su izvan životne opasnosti, došli su prisebni, mogli su dati podatke o sebi i okolnostima ozljeđivanja. Provedena je sva potrebna dijagnostička obrada, sve troje će biti zadržano u bolnici. Pilot je najlakše ozlijeđen, mislim da će dan dva biti u bolnici, stabilan je, dobro je, ozljede su sanirane.

"Pilot je prisebno reagirao"

Dvoje putnika zadobilo je teže ozljede. Radi se o prijelomima kralježaka. Radi se o stabilnim prijelomima i nisu potrebne operacije. Nemaju neuroloških oštećenja. Moj je dojam da je pilot vrlo prisebno reagirao, osjetio je da mu zrakoplov gubi snagu i napravio je što je mogao u takvim okolnostima. On je najodgovornija osoba da posljedice nisu znatno teže.

Mislim da je sletio na kamenjar, tako mi je rekao. Putnici su starije životne dobi, pilot je mlađi muškarac. Mislim da na koncu neće biti nikakvih trajnih posljedica", rekao je liječnik.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više