Splitski studenti odlučuju hoće li se u blokadi fakulteta pridružiti Puli, Zagrebu i Rijeci

NAKON što su studenti blokirali fakultete u Puli, Zagrebu i Rijeci, o blokadi se na današnjem plenumu trebaju izjasniti i njihovi splitski kolege, koji uz zahtjev za besplatnim fakultetskim obrazovanjem, imaju još jedan - povratak ukinutih ispitnih rokova.

"Obavještavamo vas da će se idući plenum održati u utorak, 24. studenog, u Velikoj dvorani Filozofskog fakulteta u Radovanovoj 13 s početkom u 18 sati. Na plenumu će biti riječi o sramotnoj odluci Fakultetskog vijeća - ukidanju dvaju ispitnih rokova na Filozofskom fakultetu, s posebnim osvrtom na trenutnu situaciju u zemlji i razmatranje mogućnosti blokade!", izvijestili su splitski studenti.

Studenti iz Pule blokadu su najavili još u petak, a fakultet su uspješno preuzeli jučer. Idući plenum na kojem će se odlučivati o nastavku blokade održat će se danas u 17.30 sati u dvorani 307 Odjela za ekonomiju i turizam.

U Rijeci dekan studentima stvarao probleme

Na jučerašnjem plenumu riječkog Filozofskog fakulteta je izglasana blokada za sljedeća 24 sata. Studenti su se probili u zgradu unatoč mjerama koje je njihova Uprava jučer poduzela - v.d. dekana Branko Rafajac prijetio im je deložacijom s fakulteta te angažirao privatnu zaštitarsku tvrtku. Rafajac je studentima odbio predati ključeve Fakulteta. Idući plenum će se održati danas u 18 sati.

U isto vrijeme će se plenum na kojem će se odlučivati o nastavku blokade održati i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani D7. Studenti su najavili kako će se blokada odvijati po već prokušanom modelu koji se pokazao uspješnim u proljeće ove godine. Studenti će tako blokirati nastavu na Fakultetima, ali će organizirati cijeli niz dodatnih sadržaja poput tribina i koncerata. Glavni cilj Nezavisne studentske inicijative ostaje isti - besplatno školovanje za sve studente.

Pročitajte više