Svećenik širi antivakserstvo na župnoj stranici: "Kome smeta, nek ne prati!"

Foto: Facebook

MLADI splitski svećenik don Mihael Jelavić Jurišić služi u varoškoj župi Svetog Križa i često izražava stavove protiv cjepiva, maski i mjera Stožera civilne zaštite. Uz to, don Mihael vodi i Facebook stranicu Župa sv.Križ Veli Varoš Split. 

Ondje jasno piše da covid-19 postoji već odavno i da se sada zlostavlja ljude lažnim cjepivima kako bi se uveo sustav kontrole praćenja koji provode svjetski moćnici. 

Najavljuje da će pasti lažni stožeri i antikrist

Objavio je i podršku saborskom zastupniku Marinu Miletiću. Napisao je: "OTPOR, OTPOR, OTPOR!!! BRAVO, MARINE! PAST ĆE LAŽ, PASTI CE LAŽNI STOŽERI U IME KRISTA ŽIVOGA! PASTI ĆE ANTIKRIST KOJI SE ŽELI PRESTAVITI KAO MIROTVORAC I ZAŠTITNIK ČOVJEKA".

Neki od statusa vrijednih pažnje su i "Ne samo Singapur, već svugdije po svijetu, tako i u Hrvatskoj - sve je veći broj cijepljenih zaraženo virusom. Cijepivo nije medicinska sigurnost, već politička propusnica", zatim "Sad kada se pomakne sat korona će napadati sat ranije ili ostaje isto?". 

Uoči Velike Gospe, pozvao je vjernike da dođu bez maske na procesiju riječima "Želimo od svega srca da se na Veliku Gospu u Sinju okupi više od 100.000 hodočasnika bez maski".

Piše o starici koja je umrla "nakon što je zaštitar (nevjernik!) izbacio iz crkve jer nije imala kovid potvrdu"

Don Mihael je na stranici objavio i svoju kratku priču o siromašnoj udovici bez djece koja je istjerana iz "hrama gospodnjeg jer nije imala kovid potvrdu, a istjerao je zaštitar (koji nije ni vjernik!) nakon čega je nesretna žena umrla, ali prije nego li je izdahnula na komadu papira je napisala 'Oprosti im Gospodine jer ne znaju što čine'''.

Evo ulomka iz priče: 

"Uvijek je ono malo novaca što ih je čuvala u svom ubrusu dala župniku za potrebe Crkve. No isti taj župnik je udaljio iz svoje crkve i klupe gdje je sjedila jer nije imala KOVID POTVRDU. Naime, samo oni koji su cijepljeni mogli su pristupiti Gospodinu, a ova sirota udovica unatoč svoj svojoj žrtvi i ljubavi prema Crkvi, dočekala je pred svoju starost kršnog zaštitara - koji usput nije vjernik - ali je dobio zadatak i posao da kontrolira vjernicima kovid potvrde. Ona se nikada nije cijepila u svom životu, a skoro nikad nije bila bolesna. Veci svoj život je provela na selu hraneci se oskudno ali zdravo. Budući da ona živila od svog svakodnevnog susreta s Gospodinom u crvki na sv. Misi, ostala je svoja posljednja dva mjeseca u kući, jer nije ništa drugo navikla u svojoj starosti - niti kave, niti šetnje, niti kina, niti kazališta - već ODLAZAK U CRKVU. 

Tužna i usamljena umrla je u svome sobičku ispod slike Krista Rasetoga na Kalvariji. U svojoj oporuci drhtavim ali čitkim rukopisom je napisala: 'Oprosti im Gospodine jer ne znaju što čine'. Tko joj je onemogućio dolazak Isusu? Oni koji su izjavili da bi ona kao necijepljna bila opasnost za zdravlje mnogih. Pa kako bi ih jadna sirota udovica mogla ugroziti ako su se oni cijepili, ili ako su svoju odgovornost odbili cijepljenje? Sve bi to donekle stalo ali budući da i cijepljeni mogu prenjeti virus (a imaju pravu svugdje ući) onda sve pada u vodu. ISTJERATI OVAKU UDOVICU IZ SVOJE KLUPE MOŽE SAMO NETKO U IME ANTIKRISTA A NE KRISTA", potpisuje don Mihael Jelavić Jurišić.

Čuli smo se s don Mihaelom, kaže: "Kome smeta, neka ne prati stranicu"

Župljani koji su nam javili za svećenika tvrde da i propovijedi don Mihaela obiluju ovakvim stavovima. Mi to ne znamo, pa smo odlučili nazvati don Mihaela da ga pitamo. Rekli smo mu da smo čuli kako su njegovi stavovi po pitanju cjepiva i maski dosta "otvoreni". 

"Nemam nikakvih stavova, doli stavova Katoličke crkve", kazao je svećenik.  

Župljani kažu kako im smeta to što u propovijedima govorite protiv maski i mjera stožera.

"Kome smeta, neka ne prati stranicu". 

Stranicu? Govorimo o propovijedima na misama, kažu da njima držite takve govore. 

"Ne, to su izmišljotine, pozdrav", poručio je don Mihael i završio poziv. 

Nakon ovog razgovora, don Mihael je obrisao dio rečenica iz svojih statusa. Ali internet sve pamti. 

Don Mihael piše i o migrantima i o Paradi ponosa

Na Facebook stranici je dosta teško pronaći objavu koja nije vezana za koronavirus. No don Mihael se potrudio pa je tako napisao i pokoji status o homoseksualcima i migrantima. Jasno, ništa pozitivno. 

"MIGRANTI...TKO KOGA OVDJE ZAFRKAVA?" pita se don Mihael i donosi objavu nepoznatog autora kojoj kaže da migranti žele mijenjati države u koje dolaze da budu kao države iz kojih su došli. Vjernici u komentarima pišu da su migranti sotonina vojska. 

"Prije par tjedana gay parade su prošle našim gradovima. Zašto procesije sa likom Gospe i sv. Dujma ne smiju proći? Zašto??? Zbog našeg zdravlja? Marijni štovatelji će se zaraziti dok štuju Presvetu Bogorodicu?" pita se don Mihael.

Kaže da moćnici žele uvesti "SVEOPĆU KONTROLU PREKO SUSTAVA ZA PRAĆENJE"

No najviše simpatija privuku statusi o koroni. Iako je zabranio komentare pod njima. 

"Radi se o milijunima i milijunima diljem svijeta koji protestiraju u ime BOGA I PRAVDE protiv lažne i inscenirane diktature covid19 oblika gripe, virusa koji postoji već dugi niz godina kroz razne varijante i sojeve, i koji nikad nece biti svladan ili iskorjenjen. Ovo je najveća IRONIJA I MANIPULACIJA ljudskim mozgovima i osjećajima, da bi se postiglo ono što moćnici žele: SVEOPĆA KONTROLA LJUDI PREKO SUSTAVA ZA PRAĆENJE (...) Vijesti su na žalost izvor manipulacije i pranja mozga. Moćnicima je u interesu da smo informirani onim što oni žele - to znači - dezinformirani; političke tajne se ne govore na medijima, već se paščadi bacaju kosti", stoji u jednom od mnogobrojnih statusa na ovu temu. 

Podijelio je i video u kojem se antivakseri istresaju na novinarku, ali ne da bi to osudio

Na stranici župe, don Mihael dijeli snimke antivakserskih prosvjeda u Brazilu i verbalnog istresanja na novinarku domaćih antivaksera. 

Zadnje što je podijelio u vrijeme pisanja ovog teksta je objava stranice Cijepljenje - pravo izbora. Radi se o snimci na kojoj prosvjednik napada novinarku RTL-a s kojom razgovara, zatim Index, onda i Faktograf. Prosvjednik postavlja novinarki medicinska pitanja, ona mu govori da nije doktor ni stručnjak, a onda joj on govori da ni on nije doktor, ali da zna čitati. 

Prije toga je don Mihael na stranici objavio da se hrvatskim policajcima prijeti na temelju statusa cijepljenja i da moli za prestanak ovog zla i dolazak svjetla Kristovog.

Pročitajte više