Policija spriječila splitske taksiste u pohodu na Zagreb

Foto: Dalmatinski portal

GRUPA od pedesetak splitskih taksista okupila se danas pred ulazom na autocestu u Dugopolju. Premda se najavljivala i mogućnost blokade, vođa splitskih taksista Lovre Ćatipović, bivši predsjednik Radio Taxi sekcije u Splitu, uvjerava nas kako im to ni u jednom trenutku nije palo na pamet.

"Okupili smo se kako bi odlučili što ćemo dalje. Čekali smo vijesti iz Zagreba. Informacije su povoljne i mi smo se odlučili vratiti natrag u Split, odnosno, odgoditi put u Zagreb do daljnjeg", kazao nam je Ćatipović, inače član HDZ-a.

Ćatipović nam je kazao kako je u jednom trenutku policija blokirala promet kako bi se taksisti okrenuli i zaputili put Splita. U Zagrebu su danas prosvjedovali zbog Ubera, a nije tajna i da su splitski taksisti ogorčeni na, kako kažu, nelojalnu konkurenciju.

No, nisu se bunili smo protiv Ubera. U studenom prošle godine blokirali su izlazak vozila Cammea na prvi dan njihovog rada u Splitu. Prošlo ljeto u Splitu se dogodilo nekoliko incidenata između taksista i vozača Ubera.

Šef splitskih taksista iz Zagreba: Rekao sam svojima da se vrate da ne dođe do eskalacije sukoba

Milivoj Topić, novi predsjednik Radio taxi sekcije u Splitu, kazao nam je, pak, kako policija nije dozvolila splitskim taksistima da uđu na autocestu. On je danas u Zagrebu s još stotinjak kolega iz Splita iz Radio Taxija, ali GoGreena, nove splitske taksi službe.

"Rekao sam svojima da se vrate u Split da ne dođe do eskalacije sukoba", kazao nam je Topić. Još ne zna kada će se vratiti u Split.

"Danas je u Zagrebu više od tisuću taksista. Puna nam je kapa, sezona je, a mi ne možemo od nelojalne konkurencije zaraditi ni kune. Uber vozi s automobilima koji nisu za djecu prevoziti, a kamoli obavljati taksi službu. Ima svega, Renault Clio, Opel Corsa, jednostavno premali automobili s dvoje vrata. Promet nam je zbog njih pao i do 50 posto", kaže Topić.

Tvrdi da njihova taksi služba nije ono što je nekoć bila.

"Tu je dosta predrasuda i stereotipa. Taksi više nije ono što je nekad bio, danas je on dostupan svima i nije nikakav luksuz", tvrdi Topić.

Pročitajte više