Sporazum između poslodavaca i Ekonomskog fakulteta

U SPLITU je danas potpisan Sporazum o suradnji Hrvatske udruge poslodavaca i Ekonomskog fakulteta splitskog Sveučilišta s nakanom da znanost više sudjeluje u gospodarskim djelatnostima, a da znanstvenici dobiju više podataka o praktičnim teškoćama u tvrtkama.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Đuro Popijač kazao je da su mnoge tvrtke zanimanje za suradnju s Fakultetom iskazale još u pripremi Sporazuma, prvog takve vrste u Hrvatskoj. Kako je kazao, očekuje se da će slični sporazumi uskoro biti potpisani u Zagrebu i Rijeci.

U poslovanje tvrtaka treba uključiti znanstvene postupke jer je to preduvjet napretka, a tom suradnjom pružit ćemo više praktičnih iskustava znanstvenicima kako bi i oni znali usmjeriti svoj rad, kazao je Popijač.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu Petar Filipić izrazio je zadovoljstvo što će 27 asistenata tog fakulteta stjecati praktična znanja u različitim tvrtkama diljem Hrvatske.

"Nastojimo da naši studenti budu što povezaniji s praksom, jer ih oko 20 posto dolazi iz poduzetničkih obitelji pa trebaju usavršiti svoja znanja. Naši studenti diplomske radove pripremaju kao da stvaraju nova poduzeća, tako da će im suradnja s tvrtkama znatno olakšati rad", kazao je Filipić.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu danas je osnovan i Gospodarski savjet od 19 članova u kojem je i predsjednik Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca za Dalmaciju Hrvoje Marušić.

Pročitajte više