Sportski savez grada Zagreba traži tajnika. Nekoliko stvari je čudno s natječajem

Foto. Marin Tironi/PIXSELL

JAVNI natječaj za izbor novog glavnog tajnika Sportskog saveza Grada Zagreba objavljen je 18. svibnja, i to samo u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

Rok za prijavu osam dana

Natječaj je objavljen nakon što je dosadašnji glavni tajnik Tomislav Stojak nakon 15 mjeseci podnio ostavku. Ono što je u ovom slučaju, možemo reći, sporno, odnosi se na činjenicu da natječaj nije objavljen na stranicama Saveza, kao i da rok za prijavu iznosi samo osam dana.

Nejasni su i kriteriji pa se tako traži da osoba ima visoku stručnu spremu i pet godina iskustva rada u struci, ali i da ima organizacijske sposobnosti i dokazane rezultate kao djelatnik u sportu, što je samo po sebi teško mjerljivo jer su nejasni kriteriji za "dokazane rezultate".

Ne navodi se niti u kojoj struci se traži potrebno iskustvo, kao da se ne radi o bitnoj funkciji. Podsjetimo, planirani gradski proračun za sport ove godine iznosi čak 17.9 milijuna eura, novci su to s kojima, dakle, raspolaže Sportski savez Grada Zagreba.

Obratili smo se Sportskom savezu grada Zagreba, pitajući ga, između ostalog, zašto na stranicama nije objavljen natječaj. Dobili smo odgovor da je to zato što je tako bilo i do sada. Zanimalo nas je i zašto rok za prijavu iznosi osam dana. 

"Natječaj je objavljen kao i drugi natječaji"

Odgovor prenosimo u cijelosti.

"Javni natječaj za izbor glavnog tajnika Sportskog saveza Grada Zagreba objavljen je u Jutarnjem listu, dana 18. svibnja 2023. godine sukladno odredbama Statuta i prema odluci Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Zagreba od 8. svibnja 2023. godine.

Predmetni Javni natječaj objavljen je na identičan način kao i svi dosadašnji javni natječaji za izbor glavnog tajnika Sportskog saveza Grada Zagreba.

Rok za prijavu je određen odlukom Upravnog odbora na način kao i svi prethodni javni natječaji kako je navedeno", stoji u odgovoru. 

Stojak: Imam druge planove

Dosadašnji glavni tajnik Stojak je dao ostavku radi privatnih razloga.

"Nema nikakve tajne, zatražio sam odlazak iz Saveza na osobni zahtjev, radi drugih planova u daljnjem radu i životu. Jedini razlog su moji daljnji drugačiji planovi u životu. Odlučio sam se vratiti jednom svom privatnom projektu, a posao tajnika prepustiti nekom drugom. 

Mislim da je pošteno reći da više ne mogu. U svakom slučaju, lijepo sam surađivao, napravili smo dosta toga i odlazim bez ikakve gorčine”, rekao je Stojak za Zagreb.info.

Mediji su pisali i kako su razlozi zbog kojih je Stojak podnio ostavku neslaganje s predsjednikom Saveza Vjekoslavom Šafranićem, narušeni međuljudski odnosi, kao i činjenica da se kasnilo s donošenjem Financijskog plana.

Pročitajte više