Sprovod nakon pokolja u Teksasu: Učenici iz Pakistana odlazak u SAD bio je najsretniji dan života

Foto: Facebook
 
OBITELJ iz pakistanskog grada Karachija tuguje za Sabikom Sheikh, 17-godišnjom učenicom na razmjeni koju je ubio učenik škole u Teksasu.
 
>>PUCNJAVA U ŠKOLI U TEKSASU Najmanje 10 mrtvih, objavljeno tko je napadač: "Imao je drugačiji plan"
 
>>POKOLJ U TEKSASU Ubio je svoje kolege jer ga je djevojka u koju je bio zaljubljen ponizila pred cijelim razredom?
 
Sabika je prije 10 mjeseci dobila stipendiju za školu u SAD-u koju dodjeljuje State Department za program razmjene učenika YES (Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study). Jedan od ciljeva programa je "stvoriti mlade ambasadore koji će promicati međusobno razumijevanje i poštovanje" između SAD-a i muslimanskih zemalja.
 
 
"Bila je najbolja osoba koju sam ikada upoznala i zauvijek će mi nedostajati"
 
Obitelj djevojčice izjavila je da joj je odlazak u SAD bio najsretniji trenutak u životu. Kada je saznala da je primljena u program za razmjenu učenika, rekla je da je "najsretnija na svijetu i skakala kao luda od sreće".
 
Danas je održana ceremonija sprovoda za Sabiku, a njeno tijelo sutra će biti vraćeno obitelji. Američka obitelj kod koje je Sabika živjela opisala ju je kao "dragocjeni dar". Njeni kolege izjavili su da su je svi voljeli, i ona je voljela sve: "Plakala sam neku večer jer nisam željela da se vrati u Pakistan. Bila je najbolja osoba koju sam ikada upoznala i zauvijek će mi nedostajati", rekla je učenica Jalyn Cochran.
 
"Još uvijek smo u stanju poricanja. Ne možemo vjerovati. Ovo je poput noćne more", rekao je Sabikin otac Abdul Aziz Sheikh iz Karachija za AP.
 
Sabikina majka Farha Aziz Sheikh ispričala je kako su u posljednjem telefonskom razgovoru odbrojavale 19 dana do njenog povratka u Pakistan. Sabika će sutra biti pokopana u svojoj domovini. 

 

 

 

Pročitajte više