Sramota splitskog suda: Nakon 13 godina dobili po godinu dana zatvora za smrt Jovana Borovića!

SPLITSKI Općinski sud konačno je donio nepravomoćnu presudu za smrt Jovana Borovića, Srbina iz sela Suhača kraj Sinja, kojeg su okrivljenici na pravoslavni Božić 1998. godine zatukli kolcima. Dražan Bulj, brat Ivana Bulja, ubojice Anđele Bešlić, njegov rođak Stipe te Zdravko Bašić osuđeni su na po godinu dana zatvora.

Borović je u teškom stanju primljen u splitsku bolnicu. Podlegao je ozljedama nakon mjesec dana liječenja.

Ozbiljni građanin Dražan Bulj lani mrtav pijan prijetio susjedima?!

Prema presudi, 7. siječnja 1998. godine oko ponoći Buljevi i Bašić su Borovića izudarali drvenim kolcima po cijelom tijelu. Dok je ležao u bolnici razvila se obostrana gnojna upala pluća, što je, pokazalo se, bilo fatalno.

Semina Lončar, aktivistica CERD-a, prisustvovala je svim održanim ročištima, a njih je u proteklih 10-ak godina bilo 48! "Obrazloženje presude je skandalozno, jer je sudac naveo da se radi o ozbiljnim građanima. Državno odvjetništvo, nažalost, nije prikupilo podatke da su se incidenti prema obitelji Borović nastavili sve do prije dvije godine", kaže Lončar. 

Suđenje se oteglo preko svake razumne mjere, sud je morao dvije godine čekati da se pojave vještaci splitske bolnice. Bilo je problema i s nedostatkom dokumentacije o liječenju Jovana Borovića.

Nevjerojatno zvuči tvrdnja o ozbiljnim građanima, jer je Dražan Bulj u lipnju prošle godine prijavljen za prijetnju susjedima u Suhaču. Bio je (ponovno) mrtav pijan. Izmjerili su čak 3,38 promila alkohola. Ozbiljan građanin, nema što.

Inače, presudu splitskog suda živa nije dočekala Jovanova udovica Kata Borović, upozorio je u završnoj riječi zastupnik oštećene obitelji Jadran Franceschi. Trinaest godina ipak je bilo previše.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.