Sramotno priopćenje Ministarstva kulture o napadu na Tomića: Kažu da pazite što javno pričate

Foto: FAH, YouTube

NAKON što je u četvrtak napadnut književnik i kolumnist Ante Tomić, Ministarstvo kulture reagiralo je sramotnim priopćenjem u kojem ne spominju konkretan napad, ali zato upozoravaju novinare i građane da trebaju paziti što govore i pišu u javnosti.

> Hoće li nakon napadača na Tomića biti uhapšen i Bozanić?

U priopćenju koje je objavljeno u Dnevniku Nove TV, Hasanbegovićevo ministarstvo kaže: "Ministarstvo kulture osuđuje fizičko nasilje i napad na svakog građanina. Ovaj slučaj ujedno podsjeća na važnost odgovornosti za javno izgovorenu i/ili pisanu riječ".

Ukratko, iako osuđuju napad na svakog građanina, ipak aludiraju na to da si je Tomić sam kriv za napad jer ne pazi što piše te upozoravaju i druge novinare i građane da vode računa o onome što govore u javnosti.

Podsjetimo, Tomić je napadnut u četvrtak navečer na platou pred Domom mladeži nakon Pričigina, festivala pričanja priča. Vikali su mu da je "govno jugoslavensko" i ukrali šešir. Šakom u glavu udaren je 38-godišnjak koji je stao u Tomićevu obranu, a napadači su zamalo ušli i u konflikt sa fotografom Feđom Klarićem.

Na sramotno priopćenje na Facebooku je upozorio poduzetnik Damir Sabol.

Novi sramotni postupak Minstarstva kulture. Ovo su jučer rekli povodom napada na Antu Tomića - otprilike "sam si je kriv...

Posted by Damir Sabol on Saturday, 2 April 2016

Pročitajte više