"Sranje, Stojedinica je u stečaju"

NAD RADIJEM 101 danas na Trgovačkom sudu u Zagrebu pokrenut je stečajni postupak. Za stečajnog upravitelja određen je Branko Petanjek koji je ovih mjesec dana obavljao funkciju privremenog stečajnog upravitelja na Stojedinici.

> Radio 101 od sutra u stečaju: Slijede otkazi, a zatim i gašenje?

> Poznati DJ Kristijan Frković Frx: Radio 101 - što se dogodilo!?

Dosadašnji šef Uprave Radija Drago Perić nije se usprotivio stečaju. On je još jučer u priopćenju za javnost izvijestio kako je izvjesno da Stojedinica ide u stečaj. Ako i Radio 101 isplati stečajne zahtjeve, kazao je, Stojedinica je prezadužena te je otvaranje stečajnog postupka vrlo izvjesno. Svi uvjeti za stečaj su ispunjeni - nelikvidnost i prezaduženost.

Radio je prema riječima Drage Perića dužan oko 20 milijuna kuna te ga zbog prezaduženosti nitko nije htio kupiti. Imovina mu je procijenjena na oko milijun, milijun i pol kuna.

S odlaskom Radija u stečaj, raspušta se skupština, a Upravi prestaje mandat. Zaposlenicima će već sutra biti uručeni otkazi, a otkazni rok im traje mjesec dana.

No, planirano je da se program nastavi emitirati i tijekom stečajnog postupka, barem do prve skupštine vjerovnika koja bi se trebala odr

Čitajući vijesti točno u podne, dvojica voditelja na informaciju o stečaju pokrenutim nad Stojedinicom procijedili su: "Sranje".

"Ovo nije kraj za Stojedinicu"

"Žao mi je što u godinu dana nismo našli prvenstveno unutarnje snage da prebrodimo teškoće u kojima se društvo našlo", kazao je u izravnom javljanju na Stojedinici sada već bivši predsjednik Uprave Radija 101 Drago Perić.


Suvlasnici su, kazao je, imali volje održati društvo, međutim nisu uspjeli naći nekoga zainteresiranog za dokapitalizaciju radija. "Ovo nije kraj za Stojedinicu, već novi početak. Nadam se da će program ići dalje i da će slušatelji ostati uz nas", ustvrdio je Perić dodavši kako za zaposlenike i suvlasnike jest kraj, jer prvima slijede otkazi, a potonji gube vlasništvo.

Perić se u eteru zahvalio svim zaposlenicima i suvlasnicima Radija 101, dodavši pak kako se "nažalost ne može svima zahvaliti na suradnji", no o međuljudskim odnosima, kazao je, ne želi u ovom trenutku govoriti.

"Zrinka Vrabec Mojzeš - neka se ne brani s Pantovčaka!"

Vrlo brzo nakon vijesti o pokretanju stečaja nad Stojedinicom na društvenoj mreži Facebook otvorena je grupa pod nazivom "Zrinka Vrabec Mojzeš - neka se ne brani s Pantovčaka! Živio R101!" U opisu joj stoji da "grupa koja je dovela Radio 101 pred programski i financijski stečaj treba javno odgovarati".

Pročitajte više