Srbija: Grob četničkog vojvode Draže Mihajlovića skrivaju strane tajne službe

SRPSKI Državni javni tužitelj Slobodan Radovanović izjavio je kako će se mjesto i način pogubljenja četničkog vojvode Draže Mihajlovića saznati kada im strane tajne službe dostave arhivske dokumente.

U Srbiji se posljednjih mjeseci razvila rasprava o posljednjem počivalištu četničkog vojvode, a čaj je ustrojena i Državna komisija zadužena za traženje groba kojoj je na čelu Radovanović. U intervjuu za Novosti tvrdi kako vjeruju da arhivske službe SAD-a, Velike Britanije i Rusije kriju pisane tragove gdje je i kako streljan Mihajlović.

Iscrpljeni svi srpski izvori, a Komisija nije ništa otkrila

Radovanović je istaknuo kako je Komisija iscrpila sve srpske izvore o strijeljanju, a nisu utvrdili tko je bio u streljačkom vodu te nemaju sudski spis u kojem piše kada je i na kojem mjestu pogubljenje izvršeno.

O efikasnosti ove Komisije govore i podaci kako se još nisu ispitale lokacije koje su ušle u "uži izbor" za moguće mjesto pogubljenja, a nije uzet niti DNK uzorak Mihajlovićeve kćerke i unuka. Za ovo posljednje Radovanović krivi obitelj četničkog vojvode za koju tvrdi kako je iznenađen zbog njihove nezainteresiranosti za pronalaskom posljednjeg počivališta Draže Mihajlovića.

Pročitajte više