Srbija: Lažirali otmicu kako bi od roditelja "otete" djevojke izvukli novac

SRPSKA policija uhitila je danas četvoricu mladića i jednu djevojku od sumnjom da su u Gornjem Milanovcu lažirali otmicu djevojke kako bi od njezinih roditelja izvukli poveći iznos eura, prenosi beogradski Blic.

Ivan D. (24)  i Aleksandra V. (24) iz Gornjeg Milanovca zajedno su isplanirali njezinu navodnu "otmicu", a Slobodan J. (21) i Marko L. (20) su im pomogli prilikom preuzimanja otkupnine, tvrdi policija.

Aleksandra je u petak trebala otputovati u Užice, no umjesto toga su istoga dana iz Čačka i Gornjeg Milanovca njezinim roditeljima upućene SMS poruke u kojima se navodi kako je djevojka oteta, te se tražila otkupnina od 30.000 eura.

Umjesto novca dobili - lisice


Taj iznos je kasnije smanjen na 5.000 eura, te je dogovoreno da se primopredaja novca obavi na mjestu zvanom Ždreban u blizini Gornjeg Milanovca.

Slobodan J. i Marko L. su noćas u dva sata Aleksandru i Ivana automobilom dovezli na mjesto gdje je dogovoreno preuzimanje novca, no umjesto lake zarade dočekala ih je policija.

Kod Ivana i Aleksandre pronađeni su mobiteli s kojih su upućene prijeteće poruke i one u kojima se tražila otkupnina. Svo četvero je zadržano u pritvoru do završetka istrage.

Pročitajte više