"Srbija se treba suočiti sa svojom prošlosti"

ŠTO se prije Srbija suoči sa svojom poviješću, to će biti bolje za nju, jer na ovakav način samo odgađaju susret s istinom, rekao je predsjednik Republike Hrvatske, Stipe Mesić.

Srpski ministar vanjskih poslova, Vuk Jeremić, ne može svojim izjavama zaustaviti suđenje u Hagu, ni naštetiti Hrvatskoj, već samo Srbiji, dodao je Mesić.

Predsjednik je komentirao i današnji Thompsonov koncert rekavši kako se nada kako se taj koncert neće iskoristiti za promicanje fašističkih i znakova NDH. Mladi ljudi koji koriste te simbole, pod kojima su mnogi završili na stratištima, dokaz je krive ili nedovoljne edukacije generacije koja fašizam nije doživjela, istaknuo je Mesić.

Mesić je izrazio i nezadovoljstvo jednogodišnjim radom povjerenstva koje je trebalo ući u trag tajnim računima te naglasio kako nema dovoljno suradnje sa službama drugih zemalja. Zna se samo da je Hrvatska opljačkana, ali se ne zna gdje su ti novci otišli, niti postoji dovoljan angažman da se dođe to tih tajnih računa i njihovih vlasnika, dodao je.

B.V.
Foto: Index

Pročitajte više