Srbinu koji je ostavio bebu psima i vukovima osam godina zatvora

NOVOROĐENČE staro tri dana ostavljeno na livadi pokraj Niša rastrgali su psi i vukovi, a djed koji ga je tamo ostavio u grmlju dobio je zatvorsku kaznu od osam godina zatvora.

Kako javlja srpski Blic, 48-godišnji Srbobran Ćerimović osuđen je na Općinskom sudu u Nišu na osam godina zatvora jer je ubio novorođenče. Njegova 28-godišnja kćer Biljana Ćerimović osuđena je na godinu zatvora zbog napuštanja nemoćne osobe.

28. kolovoza Srborbran je dječaka starog tri dana sakrio u grmlju prekrivenog trnjem i tako ga ostavio na livadi u srpskoj općini Niška Banja.

Četiri mjeseca kasnije, pronađena je krvava dekica na mjestu zločina, a pretpostavlja se da su bebu rastrgali psi lutalice ili vukovi.

Djed i majka tek rođenog djeteta sa niškog autobusnog kolodvora otišli su do Donje Studene, od kuda su pješke otišli prema livadi na kojoj su željeli ostaviti njezino izvanbračno dijete.

Djetetov djed se na sudu branio kazavši kako je još jedno dijete u obitelji ne bi mogli prehraniti, te da ga nije imao namjeru ubiti, što sutkinja SnježanA Milošević nije prihvatila, objasnivši da ga na tom mjestu nitko nije mogao pronaći, te ga osudila ga na osmogodišnju kaznu zatvora.

(Foto: Arhiva)

Pročitajte više