Srednjoškolcima koji su tukli djevojku da bi stavili snimku na internet prijeti doživotni zatvor

SREDNJOŠKOLCIMA s Floride koji su oteli i pretukli 16-godišnju kolegicu kako bi snimku stavili na internet prijeti doživotna zatvorska kazna.

Državno je tužiteljstvo priopćilo kako će se dvojici 18-godišnjaka i šest djevojaka u dobi od 14 do 17 godina suditi kao odraslima za teški napad i nezakonito zatočenje, dok je troje tinejdžera koji su je nakon napada automobilom odveli na drugu lokaciju i prijetili da će je opet premlatiti optuženo i za otmicu.

16-godišnja Victoria Lindsay iz Lakelanda na Floridi napadnuta je 30. ožujka ove godine kad je posjetila školsku kolegicu  njenom domu. Šest djevojaka ju je brutalno tuklo pola sata i sve to snimalo, dok su mladići čuvali stražu.

Tinejdžerke su cijeli napad snimale s pet kamera kako bi snimku postavile na internet i tako joj se osvetili što ih je vrijeđala preko svog profila na MySpaceu. Djevojka je završila u bolnici s teškim ozljedama, ima potres mozga, vid joj je zamagljen i ne čuje na lijevo uho, a nakon napada je bila toliko izobličena da je otac nije mogao prepoznati. U školu se vjerojatno neće vraćati.

Okružni šerif Grady Judd kaže kako napadači nisu pokazivali nikakvo kajanje kad ih je policija došla uhititi, već su samo kroz smijeh dobacivali kako neće moći ići na more za proljetne praznike. "Jedna nas je djevojka čak pitala hoćemo li je pustiti da ode na trening navijačica", kaže policajac.

J.C.

Pročitajte više