ŠRI LANKA: IZBORNO POVJERENSTVO PROGLASILO IZBORE VALJANIMA

Izborno povjerenstvo Šri Lanke proglasilo je u nedjelju valjanima parlamentarne izbore održane u petak, nakon što su se političke stranke složile kako nije potrebno organizirati nove izbore, unatoč tomu što su ustanovljene nepravilnosti u dvjema pokrajinama, a to će omogućiti skoro izvješće o konačnim rezultatima izbora.

"Ne mislim da su informacije koje sam dobio o nepravilnostima takve da bismo trebali organizirati novo glasovanje", rekao je šef Izbornog povjerenstva Dayannada Dissanayake predstavnicima političkih stranaka.

Povjerenstvo je u subotu, nakon izvješća o nekim nepravilnostima u dvjema od 22 pokrajine, odlučilo prekinuti objavljivanje informacija o konačnim rezultatima izbora. Nije objavljeno o kakvim je točno nepravilnostima riječ.

Isprva je donesena odluka da se glasovanje u dvjema spomenutim pokrajinama poništi, a novo glasovanje trebalo se održati za tjedan ili dva. Tijekom toga razdoblja trebalo je biti zamrznuto objavljivanje konačnih rezultata, zbog čega se strahovalo od nove političke krize u zemlji.

(Hina) xmh ydv

Pročitajte više