Srpski medij: Brat osumnjičenog za ubojstvo Danke nije umro prirodnom smrću

Foto: M.M./ATA images/PIXSELL

Dalibor Dragijević (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice Danke, umro je nasilnom smrću 7. travnja u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, objavio je srpski portal Radar.

Prema pisanju tog portala, u sudsko-medicinskom nalazu konstatirane su brojne ozljede po njegovom tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da je riječ o nasilnoj smrti. Nalaz je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru na daljnje postupanje.

MUP: Pozlilo mu je

Podsjetimo, Dalibor Dragijević priveden je zbog sumnje da je nakon ubojstva pomogao svome bratu premjestiti tijelo djevojčice. Tada mu je određeno zadržavanje do 48 sati u policijskoj postaji u Boru.

Iste noći policija je priopćila da je preminuo "prirodnom smrću". Srpski MUP-a 7. travnja naveo je da je osumnjičenom u ranim jutarnjim satima "pozlilo" i da je "usprkos pravovremenom reagiranju policijskih službenika i liječnika Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3:10 sati preminuo".

Vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu , međutim, pokazalo je da nije umro prirodnom smrću, već od posljedica premlaćivanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka, objavio je srpski portal.

Imajući u vidu nalaz Instituta za sudsku medicinu, postavlja se pitanje i tko je osumnjičenom Dragijeviću nanio smrtonosne ozljede u policijskoj stanici u Boru, gdje je saslušan kobne večeri kada je preminuo, ali i zbog čega je MUP u priopćenju poručio da se radi o prirodnoj smrti.

Iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru su, pak, za portal Nova.rs rekli da još uvijek nisu primili nalaz obdukcije.

Podsjetimo, potraga za Dankom Ilić pokrenuta je 26. ožujka nakon što je njezina majka prijavila da je nestala s imanja u Banjskom polju.

Do danas njezino tijelo nije pronađeno.

Pročitajte više