Srpski mediji napadaju bivšeg predsjednika Tadića: "Jado jadni, stao si u obranu ustaše Milanovića"

Screenshot: YouTube, Informer

"BIVŠI predsjednik optužio našu državu da samo simulira politiku pomirenja u regionu i stao o obranu najgoreg ustaše Zorana Milanovića", stoji u uvidu članka u huškačkom Informeru.


"Jado jadni bedni, Tadić zbog ustaša napada Srbiju", naslov je istog članka. "Bivši predsjednik pljunuo po svom narodu", konstatiraju u Informeru.

Srpski ministar rada Aleksandar Vulin na srpskoj se televiziji jutros obrušio na Tadića.

"Uvrede i prijetnje na Srbiju dolaze svaki dan. Gdje je reakcija EU?", pita se Vulin.

"Da mi nismo govorili o Stepincu, svi bi zaboravili da je on bio ustaški vikar. Da mi nismo govorili o Miru Barešiću, svijet bi zaboravio kakav je to bio terorist. Da mi nismo skrenuli pažnju, da Thompson pjeva u direktnom prijenosu HRT-a, Europa bi okrenula glavu. Nikada nitko iz Srbije nije rekao prvu rečenicu koja bi pokrenula sukob ili rasplamsala polemiku. Slušajte što Milanović govori", govorio je Vulin.

"Tadić se proslavio onim svojim izvinjenjima Hrvatskoj. Nitko to od njega nije tražio, Hrvati to nisu očekivali. Srbi pogotovo to nisu tražili i očekivali. On je izašao i rekao mi smo za prsa krivlji za rat. Ne znam kako je odredio koja je veličina tih prsa i kako je došao do toga da smo mi krivlji za rat", rekao je Vulin gostujući na televiziji Pink.

"Odlično je ako ste bivši predsjednik, još pljunete po Srbiji i ako je moguće kažete da je Vučić ratni zločinac i zlikovac. Daje se opravdanje politici naših susjeda da smo svi krivi. Nismo svi krivi, ne pristajem na te simetrije", rekao je Vulin dodavši da je to odličan način da se postane zvijezda hrvatskog tiska.
 

Pročitajte više