Srpski ministar optužio parlamentarca Nikolića da poziva na njegov linč

REAGIRAJUĆI na članak koji je jučer objavljen u listu Pravda, u kojem se javno poziva na njegov linč, srpski ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić negodovao je zbog poziva na njegovo smaknuće. Pri tom se obratio lideru Srpske napredne stranke (SNS) Tomislavu Nikoliću kojeg je optužio da vodi uređivačku politiku Pravde.

"Prizivate grob za mene, prizivate moje smaknuće. Ne mogu vjerovati da ste spremni ići tako daleko. Možete me ne cijeniti, reći da sam glup, ali da koristite sredstva javnog informiranja kako bi pozvali na smaknuće bilo kojeg čovjeka u Srbiji - svaka vam čast", poručio je Dinkić Nikoliću na sjednici Skupštine Srbije u Beogradu, javlja B92.

Također je rekao da Nikolić plaća novinarima Pravde kako bi napisali da je ministar ekonomije kriv za sve zlo koje se događa Srbiji uključujući i loše vrijeme. Poručio mu je da prestane prelaziti granicu koju je već odavno prešao te zaključio da zastupnici SNS-a "prelaze granice dobrog ukusa".

Nikolić, koji je do rujna prošle godine vršio predsjedničke dužnosti u Šešeljevoj Srpskoj radikalnoj stranci iz koje je izašao nakon sukoba sa Šešeljeom, posprdno je odgovorio Dinkiću da "jučer nije čitao Pravdu" na što su se Dinkićevi kolege parlamentarci od srca nasmijali.

Dodao je da Pravda nije stranački već privatni dnevni list koji je politički privržen "naprednjacima". Također je rekao da nikada nikome nije nešto loše poželio te istakao da bi Dinkića "njegovao kao malo vode na dlanu" samo da ostane u politici. Naime, kako je objasnio, Nikolić je uvjeren da će mu Dinkićev ostanak u politici zajedno s Borisom Tadićem, osigurati pobjedu na sljedećim izborima.

R.I.
Foto: MERR Srbije

Pročitajte više