Srpski ministar Vulin: Srpski mediji moraju biti kritični kad prenose vijesti iz Hrvatske

Foto: FAH

SRPSKI ministar rada Aleksandar Vulin apelirao je na medije u Srbiji da budu vrlo kritični kada prenose informacije iz hrvatskih medija, piše b92.

Kako kaže, cilj napisa o postojanju ruskog sustava S-300 u Hrvatskoj je da se visok ugled Rusije i dobri odnosi između Rusije i Srbije umanje i naruše.

Prema Vulinovim riječima, mnogo je onih kojima smeta pozicija Srbije, po kojoj je Srbija "jedina zemlja u Europi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji" i koja ih "neće uvesti".

''To što je pisano u hrvatskim medijima nije pisano zbog hrvatskog, već zbog srpskog javnog mnijenja. Pisano je zbog potrebe da se visok ugled Rusije u našem javnom mnijenju i dobri odnosi između Rusije i Srbije umanje i naruše'', rekao je Vulin.

"Ponavljanje laži"

Prema njegovim riječima, "laž" da S-300 postoji u Hrvatskoj bila je objavljena već nekoliko puta proteklih godina i sada se ponavlja.

''Zanimljivo je da se ponavlja od istih onih medija koji smatraju da u ovoj zemlji ništa ne valja, da se u ovoj zemlji kradu izbori, da treba prosvjedovati protiv izborne volje građana... Od istih onih medija koji smatraju da Aleksandra Vučića treba smijeniti bez izbora'', rekao je Vulin.

Vulin je pozvao sve srpske medije da budu vrlo kritični kada prenose informacije iz hrvatskih medija jer se "takve informacije ne plasiraju slučajno".
 

Pročitajte više