Srpski MUP kritizirao Plenkovića: On nema poštovanja prema našem radu. To nas ne čudi

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković je kratko komentirao slučaj nestalog Mateja, istaknuvši da je u svakodnevnoj komunikaciji s ministarstvima, a da ona komuniciraju sa srpskim tijelima.   

“Imam dojam da još sada nemamo cjelinu slike. (...) Ono što me zanima kao hrvatskog predsjednika vlade, a riječ je o hrvatskom državljaninu koji je za blagdane otišao u Beograd, jest da doznamo potpunu informaciju", poručio je te dodao i da osobno poznaje oca nestalog Periša te da izražava žaljenje zbog cijele situacije. 

"Ovog trenutka ne mogu komentirati tuđe izjave. Nije bitno što je rekao Vulin. Meni je važno da doznamo što se dogodilo", kazao je Plenković. 

MUP Srbije: Plenković nema poštovanja prema našem radu

Plenkoviću su oštro odgovorili iz MUP-a Srbije.

"Povodom izjave hrvatskog premijera, poručujemo da nije važno što je rekao Aleksandar Vulin, nego što je rekao ministar policije Srbije, sumirajući rezultate istrage o nestanku Mateja Periše je vrlo važno.

Svi policijski službenici Policijske uprave Beograda, kao i pripadnici riječne jedinice, ronioci Žandarmerije, UKP-a i svih ostalih poslova, ne tražeći godišnji odmor i radno vrijeme, daju sve od sebe da se problem nestanka riješi i da se sazna istina. To bismo učinili za svakog čovjeka, a jedino nas ne zanima državljanstvo ili nacija čovjeka kojeg tražimo.

Plenković nema poštovanja prema radu srpske policije i to nas, nažalost, ne čudi niti iznenađuje. Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema obitelji nestale osobe i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa rad pripadnika MUP-a", napisali su na službenim stranicama.

Pročitajte više