Srpski novinar koji je "misteriozno nestao" zapravo je lažirao svoju otmicu

Foto: Facebook

SRPSKI novinar Stefan Cvetković, koji je prošli tjedan na jedan dan misteriozno nestao u Beloj Crkvi, lažno je prijavio svoju otmicu.

>> Policija ispitala srpskog novinara koji je misteriozno nestao pa se pojavio nakon 30 sati

Na osnovu dosadašnje istrage, nadležna tužiteljstva u Vršcu i Pančevu utvrdila su da je Cvetković lažno prijavio vlastitu otmicu i tako počinio kazneno djelo, pišu srpski mediji.

U zajedničkom priopćenju Osnovnog javnog tužitelja iz Vršca i Višeg javnog tužitelja iz Pančeva navodi se da će tužiteljstva za navedeno kazneno djelo protiv Cvetkovića poduzeti zakonom predviđene mjere.

Pojavio se nakon 30 sati

Podsjetimo, Cvetković je nestao 13. lipnja u Beloj Crkvi, gradu u Vojvodini. Pronađen je njegov automobil kojem je radio motor, a očevici su rekli da su na autu bila otvorena vrata i da je pronađen Cvetkovićev ručni sat s pokidanom narukvicom. Pronađen je živ i zdrav nakon 30 sati.

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio na prijetnje raznih političko-tajkunskih moćnika. Poznato je da je istraživao ubojstvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, likvidiranog u siječnju. Novinar je nakon atentata pokazao fotografije osoba navodno umiješanih u Ivanovićevo ubojstvo te tvrdio da je taj atentat plaćen 40.000 eura.

Pročitajte više