Srpski političar: Snimka seksa je autentična. Vučić: On je jedna ljudska sramota

Foto: Pixsell

Srpski opozicijski političar Đorđe Miketić iz koalicije Srbija protiv nasilja koja je glavni suparnik listi Srbija ne smije stati predsjednika te zemlje Aleksandra Vučića oglasio se priopćenjem nakon što je na društvenim mrežama osvanula njegova eksplicitna snimka.

Podsjetimo, on je prije dva dana sam objavio screenshot fotografije, očito uzete iz spomenute snimke, koju mu je netko poslao putem aplikacije Viber. 

Rekao je da je sve uslijedilo nakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao da "zna nešto" o njemu. Miketić je kazao i kako su mu prije godinu i pol iz kuće ukradeni računalo i hard diskovi. 

Za N1 televiziju Srbija rekao je još kako ne može potvrditi da se on nalazi na fotografiji jer je "stara i zamućena", no danas je potvrdio da je on na snimci. I video se, kako pišu srpski mediji, pojavio na internetu, a Miketić je danas o svemu detaljnije progovorio. 

Opozicijski političar priznao da je on na snimci

"Uvijek ću reći što je istina, a što ne. Radi se o staroj privatnoj snimci koja je očigledno ukradena iz mog stana. Kada sam ulazio u politiku, bio sam spreman na razna podmetanja.

Zahvalan sam svojoj supruzi, također aktivistkinji, na podršci kao i svima koji su mi je pružili tijekom ovih dana, javno i privatno. Znali smo šta možemo očekivati. Također, snažno se zalažem za odgovornost, a to prije svega vrijedi i za moje postupke.

Međutim, ovo je snimka čija poanta nije bila zastrašiti samo mene, nego je to poruka svim protivnicima ovog režima. Ako podignete glas, bavit ćemo se vašim privatnim životima, vašim prijateljima, ženama, djecom, zabavama na koje odlazite, stranicama koje posjećujete. Ne znam što više od toga može sugerirati u kakvoj se diktaturi nalazimo.

Posljednji put kada smo imali takvu diktaturu, pod vlašću Miloševića, ubijani su politički protivnici (Stambolić), ubijani su novinari (Ćuruvija), građani su tučeni i zatvarani zbog kritičkog mišljenja, a taj teror su također provodile državne sigurnosne službe i institucije države Srbije. Sve ovo podsjeća na period Miloševića. Ali i tom periodu je došao kraj. Tama je uvijek bilo najcrnje pred svitanje", napisao je, među ostalim, Miketić. Poručio je još: "Porazit ćemo ih 17. prosinca."

Vučić: On je jedna ljudska sramota

A Miketićevu privatnu snimku komentirao je danas i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je u žestokoj kampanji, premda je javnost pokušao uvjeriti da ga se neće vidjeti u kampanji.

"To nije ljubakanje s djevojkama, kako bi on to želio predstaviti. U nekim drugim stvarima nikada nisam sudjelovao u kojima on sudjeluje i nikada takve stvari nisam radio. Ali obratite pažnju, sutradan, kaže: 'Evo poslao mi je netko sliku, je li to rukopis BIA-e (srpska sigurnosno-obavještajna služba, op.a.) po nalogu Vučića?’

BIA se pozabavi slikom, zaključi da to nije slika, da je izdvojena, da je skinuto sa snimke. Snimka nije napravljena tajnom kamerom, već je napravljena nekom kamerom, kako sam dobio informaciju iz BIA-e. Rekao sam im - ovakve se stvari ne rade. A oni kažu: ‘Predsjedniče, to je snimano iz blizine, svoju kućnu snimku je upotrijebio da se prikaže kao žrtva, on zna tko ga je snimao’", izrekao je Vučić. 

Nakon što je voditelj u emisiji u kojoj je Vučić gostovao rekao da je Miketić sad zbog toga junak opozicijskih novina, predsjednik Srbije je nastavio:

"U pitanju su neke druge stvari, nikome ne smeta ni ljubakanje. On je jedna ljudska sramota. Sramota je kako se ponašaju. Službe ne pripremaju dokaze, postoje stvari koje znamo, a sramota da se o takvim stvarima govori. I ovo što je pokušao podmetnuti, sam je snimao, njegov prijatelj, zna on“, rekao je Vučić.

Pročitajte više