Srpski ratni zločinac pronađen u lokvi krvi u zatvoru u Engleskoj

RADISLAV Krstić, ratni zločinac koji služi zatvorsku kaznu u visoko čuvanom zatvoru Wakefield u sjevernoj Engleskoj zbog sudjelovanja u masakru 1995. godine, napadnut je.

Krstića su zatvorski čuvari pronašli na podu ćelije u lokvi krvi u petak oko 11 sati ujutro. Osim posjekotina, bio je i izudaran po glavi i tijelu. Krstić je nakon napada trojice zatvorenika hospitaliziran te se nalazi van životne opasnosti. Policija istražuje tko se krije iza ovog napada i traga za oružjem kojim je napadnut. Prema prvim informacijama Krstić je otpušten iz bolnice, prenosi Associated Press.

Britanski mediji pišu kako ovaj incident predstavlja veliku sramotu za dobro čuvani zatvor Wakefield, jer se Krstić smatra jednim od najosjetljivijih i najvažnijih britanskih zatvorenika.

Bivši general Krstić u Engleskoj služi kaznu od 35 godina zbog pomoći i poticanja na genocid. U zatvor u sjevernoj Engleskoj prebačen je iz Haaga 2005. godine, a njegove vojne snage pomogle su u organizaciji masakra tisuće bošnjačkih muškaraca i dječaka 1995. godine.

Pročitajte više