Srpski tajkun postaje vlasnik Spomen-doma Ovčara?

PRIVATIZACIJA Vupika, Vukovarskog poljoprivredno industrijskog kombinata otvorila je mogućnost da njegov budući vlasnik postane i vlasnik Spomen-doma Ovčara jer to zemljište nikada nije izvlašteno iz vlasništva Vupika. Kao potencijalni kupci tvrtke najčešće se spominju hrvatski konzorcij Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića, ali i srbijanska Delta u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Spomen-dom Ovčara je mjesto u koje je uloženo tri milijuna kuna, a samo lani ondje je bilo 140.000 posjeta građana iz cijele Hrvatske, prenosi Večernji list. Ipak, mnogo važnija od brojki je simbolika toga mjesta, naime, to je mjesto gdje su posljednji put zajedno bili zatočeni branitelji i ranjenici prije strijeljanja na Ovčari.

Sanader obećao pomoć, pomoć nije stigla

Zdravko Komšić, predsjednik vukovarske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, koje i upravlja Spomen-domom je iznio svoje ogorčenjem mogućom prodajom Spomen-doma Ovčara. Naglasio je da je s problemom bio upoznat i bivši premijer Sanader koji je obećao pomoć, ali pomoć nikada nije došla.

Glasnogovornik Ministarstva gospodarstva Tomislav Mazal ponovo je obećao da će problem s mogućom prodajom Spomen-doma biti riješen "već ovih dana".

Pročitajte više