Srpsko tužiteljstvo oglasilo se o obdukcijskom nalazu brata Dankinog ubojice

Foto: M.M./ATA images/PIXSELL

U Više javno tužilaštvo u Zaječaru danas je primljen obdukcijski zapisnik Instituta za sudsku medicinu u Beogradu o smrti Dalibora Dragijevića iz Zlota. Dragijević je bio osumnjičen da je pomogao bratu Dejanu da ukloni tijelo Danke Ilić. Dejan Dragijević se sumnjiči da je s kolegom Srđanom Jankovićem automobilom udario djevojčicu, a potom su je i usmrtili.

Podsjetimo, tjednik Radar nedavno je otkrio da je Dragijević u policijskoj postaji umro nasilnom smrću, a ne prirodnom kako je MUP tvrdio u priopćenju.

"Obdukcijski zapisnik će u najkraćem roku biti razmotren, nakon čega će se postupiti u skladu s odredbama zakona, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena", naveli su iz tužiteljstva, prenosi Nova.rs.

MUP tvrdio: Umro je prirodnom smrću

Tjednik Radar nedavno je otkrio da je obdukcija pokazala da je Dragijević umro nasilnom smrću, o čemu svjedoče brojne ozljede koje je imao na tijelu.

Ipak, policija je u priopćenju navela da je Dragijević umro prirodnom smrću te da mu je kobnog 6. travnja pozlilo u policijskoj stanici i da je Hitna pomoć po dolasku na lice mjesta mogla samo konstatirati smrt čovjeka.

Uslijedila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svjedocima, a kada se pojavila snimka iz Beča na kojoj je djevojčica koja podsjeća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija priopćila je da je utvrđeno da dijete sa snimke nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je priopćio da je Danka ubijena, da su dvije osobe privedene i da su priznale zločin.

Dankino tijelo do danas nije pronađeno.

Pročitajte više