FOTO Stafordi siju strah Čiovom - napali trudnicu, a psa joj umalo rastrgali

Foto: Čitatelj Indexa

DVA psa pasmine staford već godinu dana siju strah Uljevićevom ulicom u Arbaniji na Čiovu. Posljednji napad dogodio se prije dva dana u popodnevnim satima. Psi su uletjeli u automobil te nasrnuli na trudnicu i njezinog psa, kojeg su izvukli i umalo rastrgali.

"Od terora ovih pasa, mi ne smijemo na ulicu"

Ratko Bartulović, vlasnik kujice Gine i suprug napadnute trudnice, kaže nam da problemi sa Stafordima traju već godinu dana i da je ovo samo posljednji u nizu napada.

"Prošle godine napali su 17-godišnjakinju, tetive su joj iskidali na šaci, napadnuti su i turisti, a za Uskrs mi je izgrižen pas. Nisam htio ništa prijavljivati zbog dobrosusjedskih odnosa, ali ovo više zaista nema nikakvog smisla. Vlasnica ne može držati pse pod nadzorom, njezin dečko može, ali on trenutno plovi i nema ga. Cijela ulica je u strahu. Od terora ovih pasa, mi ne smijemo na ulicu", priča nam Bartulović.

"Vlasnica je stajala kraj pasa i hvatala se za glavu"

Stafordi su, kaže, izvukli njegovog psa, jedan ga je uhvatio za vrat, drugi za trbuh. Borba je bila krajnje neravnopravna. Stafordi imaju po 30 kilograma, a njegova kujica svega devet.

"Bilo je strašno. Skočili smo ja, otac i moja kćer, kako bi ih potjerali. Pas mi je dva dana proveo u veterinara, pravo je čudo kako je preživjela. Vlasnica je samo stajala kraj pasa i hvatala se za glavu. Jednog je psa probila nogom po drobu. Zvali smo Hitnu i policiju, odmah su stigli, svaka im čast, što se njih tiče, oni su svoj posao odradili profesionalno", kazao nam je Bartulović.

"Zamislite da je u autu bila beba?!"

U policiji su nam rekli da su 23-godišnjicu vlasnicu prijavili za prekršaj članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, držanje životinja bez nadzora, što se kažnjava novčanom kaznom do 200 DEM u kunskoj protuvrijednosti. Bartulović nam kaže kako je veterinarska inspekcija nakon druge prijave bila dužna skloniti pse. 

"Ne znam što se treba dogoditi da se ovaj problem riješi. Zamislite da je u autu bila beba?!", ogorčen je Bartulović.

Pročitajte više