Stanje Tomislava Nikolića pogoršano: Izmoren je, konfuzan i u stanju dehidracije

ZDRAVSTVENO stanje lidera SNS-a Tomislava Nikolića ozbiljno je i zabrinjavajuće. Doktor Ljubomir Ilić kazao je novinarima u KBC-u Novi Beograd da je Nikolić vrlo izmoren, na trenutke konfuzan i u stanju dehidracije. Kazao je i da liječnici s Nikolićevom obitelji razmatraju i mogućnost uključenja infuzije ukoliko to bude neophodno, donosi Blic.

Nikolić je jučer u razgovoru s novinarima potvrdio da nastavlja sa štrajkom glađu i žeđu sa ciljem da natjera srpsku vlast da raspiše prijevremene izbore. Zbog opće slabosti preksinoć je prebačen u bolnicu.

Prema pisanju Pressa, patrijarh srpski Irinej i Europska unija pozvali su jučer Nikolića da prekine štrajk glađu i da političku borbu nastavi u okviru institucija. Patrijarh je kazao kako štrajk glađu i žeđu nije u skladu s pravoslavnom tradicijom i da je to vrsta samoubojstva koju Crkva itekako osuđuje.

Zamjenik predsjednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da ta stranka nema nikakav mehanizam koji može Nikolića odgovoriti od štrajka glađu i žeđu. Đilas je za RTV B92 kazao da je odluka Nikolića da stupi u štrajk glađu zahtijevajući raspisivanje izbora politički čin i da takav "politički zahtjev ne može biti prihvaćen". Kazao je i da će izbori biti raspisani odmah nakon što bude objavljeno ima li Srbija status kandidata za članstvo u EU.

Pročitajte više